Gangbart i kulda

HØYE: Fôrede «Ella Boot» fra Bianco Footwear rekker helt til kneet og skal tåle en kald vinterdag. Støvlettene koster 1200 kroner. (FOTO: Produsenten).

Gi undersåttene støtte i vinter – hold deg på beina med robuste støvletter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kulda smyger seg oppover leggene, i samme takt som kvikksølvet i gradestokken kryper nedover. Snart knirker det under føttene når du går til jobb og skole, og ganglaget preges av glatt underlag.

Det er på tide å sko seg med skikkelig fottøy.

Les også: Høstens fineste støvletter

– Ankelstøvletten holder fortsatt stand, men denne sesongen er også støvletter med høyt skaft tilbake. Det er en stund siden de var hotte, men nå kan du gjerne ta dem fram igjen – eller investere i et par nye, sier moteredaktør i Costume, Hege Aurelie Badendyck, og tilføyer:

– Snørestøvletten er dessuten populær – både som knehøy variant og ankelstøvlett. Snøringen er praktisk og kan samtidig være dekorativ.

Les også: Se hvilke fjellsko du bør kjøpe

Lange, varmende skaft – med eller uten snøring – går dessuten som fot i hose med robuste hæler.

– Det er mye hæler å se, og det er spesielt de høye, kraftige hælene som er dominerende. Men også kraftige, lavere hæler er aktuelle denne sesongen, i forbindelse med at mange designere har latt seg inspirere av 60-tallet. En platåvariant kan dessuten være lur å velge, fordi den er mer komfortabel, tipser Badendyck.

Les flere saker fra ABC Nyheters Livet-seksjon her

Personvernpolicy