Bytte batteri på Tivoli Audio Pal radioSlik forlenger du levetiden på Tivoli-radioen

Tivoli Pal er en radio som er alt for dyr til å stå ubrukt når batteriet er utslitt. © FOTO: Produsenten
Tivoli Pal er en radio som er alt for dyr til å stå ubrukt når batteriet er utslitt. © FOTO: Produsenten
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det gjøres ganske enkelt ved å bytte batteri.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Klikk.no ga nettopp nyvinningen Tivoli Audio Pal+ terningkast seks i en test. Men sannsynligheten er større for at du har forgjengeren, monoradioen Tivlio Audio Pal. Den har solgt i bøtter og spann i Norge.

Det geniale med radioen er at den er svært enkel å bruke, har strålende lyd selv om den bare er mono og har et oppladbart batteri som gjør at den kan stå hvor som helst i huset.

Problemet med Tivoli Audio Pal er at batteriet blir utslitt etter et par år. Da blir radioen stadig vanskeligere å ha med å gjøre.

Det første du merker er at du bare klarer å slå den på med strømledningen i, eller med intens fikling med av og på bryteren.

Dette skjer fordi radioen er utstyrt med et gammeldags Ni-MH batteri på 7.2 volt og 1400 mAh som ikke tåler like mye som Lithium batteriene du har i laptopen og mobiltelefonen din. Batteriet må rett og slett skiftes ut.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Og siden radioen er rådyr, med veiledende pris på hele 1795 kroner, er det verd en liten innsats for å gi radioen flere leveår.

Rådyrt originalbatteri til Tivoli Pal

Originalbatteriet er det hvite. Den er festet med en liten kobling. Du klipser det av og putter det nye inn på samme plass. © FOTO: Jan Thoresen Originalbatteriet er det hvite. Den er festet med en liten kobling. Du klipser det av og putter det nye inn på samme plass. © FOTO: Jan Thoresen

Et originalbatteri til Tivoli Audio Pal er rådyrt. På komplett.no koster det fire hundre kroner pluss frakt. Løsningen som gjør deg blid er å bestille et uorginalt batteri på nettet. Jeg anbefaler å gjøre dette på eBay.

Jeg bestilte et HQRP Batteri for 140 kroner inkludert frakt. Dette er i tillegg på 1800 mAh og er dermed bedre enn det originale på 1400.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det finnes også enda kraftigere batterier.

Pass på at totalregningen kommer på under 200 kroner, så unngår du moms og gebyr på forsendelsen.

Ett skrujern og et minutt senere

Dette er alt du trenger. Radioen, nytt batteri og en stjernetrekker. © FOTO: Jan Thoresen Dette er alt du trenger. Radioen, nytt batteri og en stjernetrekker. © FOTO: Jan Thoresen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Når du først har fått batteriet i hus, er det latterlig enkelt.

Du skrur ut to skruer på baksiden av radioen med en stjernetrekker. Du vipper ut det gamle batteriet og klipser av ledningen. Så klipser du på det nye, putter det tilbake og skrur igjen lokket.

Husk å la det få et døgns ladning før du tar det i bruk, så varer det lenge.

Les også:

Slik fikser du hullet i gipsveggen

Det nye batteret smettes lett på plass. © FOTO: Jan Thoresen Det nye batteret smettes lett på plass. © FOTO: Jan Thoresen

På jakt etter nye interiørideer? Du finner dem i Bonytts inspirasjonsguide