Meny

- Kvinner kan holde på hemmeligheter (i maks 32 minutter)

Her er en god nyhet: Kvinner KAN holde på hemmeligheter! Den dårlige nyheten er at det som regel ikke er mer enn 32 minutter. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stol aldri på en kvinne, heter det. En ny studie tyder på at det kan være noe i klisjeen.

Her er en god nyhet: Kvinner KAN holde på hemmeligheter! Den dårlige nyheten er at det som regel ikke er mer enn 32 minutter.

Det er i hvert fall konklusjonen i en ny britisk studie om kvinners forhold til hemmeligheter, skriver avisen Daily Mail.

Så sterk er trangen til å spre sladder og oppsiktsvekkende informasjon at mange kvinner knapt klarer å vente en halvtime før de røper hemmeligheter, heter det.

Og som oftest er det partneren, mor eller bestevenninnen som først får høre siste nytt.

- Umulig å holde en hemmelighet

3000 kvinner deltok i undersøkelsen gjennomført av kosmetikkfirmaet Simple, hvor én av ti av de spurte innrømmet at det rett og slett er umulig for dem å holde på hemmeligheter - uansett hvor personlig eller privat informasjonen er.

Les også: Syke av sladder

85 prosent av deltakerne innrømmet også at de satte pris på å høre sladder fra andre.

Omlag halvparten av de spurte svarte at de ofte føler trang til å dele hemmeligheter med andre, mens 13 prosent bekreftet at de har videreformidlet sladder for at det skulle spre seg.

En talsperson for kosmetikkformaet Simple hevder at undersøkelsen viser at det virkelig er vanskelig for mange kvinner å holde på hemmeligheter.

– Vi er alle med på å spre sladder, men det er en forskjell mellom ufarlig småprat og å dele andres private hemmeligheter, forteller talspersonen.

- Menn er ikke bedre

Men menn som printer ut denne artikkelen for å slå den i hodet på kona sammen med et bebreidende «hva var det jeg sa,» bør følge godt med nå:

Tidligere forskning viser at menn er minst like interesserte i sladder som det kvinner er.

Les også Menn sladrar like mykje som kvinner

Forsker Charlotte De Backer ved Universitetet i Leicester i England har skrevet doktorgradsavhandling om emnet, og ble overrasket over resultatet.

– Vi trodde at jenter ville være mer opptatt av sladder og huske mer av sladderen, men vårt studie viser at gutter er minst like interesserte, særlig når det gjelder sladder om potensielle romantiske partnere, sier De Backer i en pressemelding knyttet til studiet.

Konklusjonen hennes er at jenter er mer utsatt for sladder enn gutter.

Sladder har en klar funksjon

Ifølge De Backer kan ikke sladder bare avskrives som tanketom plapring. Den har også en klar funksjon i våre hverdagsliv.

Blant annet bruker både kvinner og menn sladder til å finne og vurdere potensielle partnere.

En amerikansk studie fra i vår konkluderte at sladder om en person også gjør at det er lettere å huske personen. Det kan tyde på at hjernen vår synes å være programmert til å lagre og høre på sladder.

Les flere saker i vår Livet-kategori

Helse og livsstil
Populært