Meny

Her kan du være publikum på TV

Publikum under innspillingen av NRK Super-programmet «Amigo Grande». ( Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix). Du kan være publikum hos «Senkveld med Thomas og Harald» (FOTO: Bjørn Sigurdsøn/TV 2), «Nytt på nytt» (FOTO: Anne Liv Ekroll/ NRK), «Golden Goal» (FOTO: Christian Thomassen/TV 2), «Idol» (FOTO: Roy Darvik/TV 2 ) og «QuizDan» (FOTO: Erik Dyrhaug/NRK).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Som publikum i studio kan du oppleve «Nytt på nytt» og andre programmer – slik de egentlig ser ut.
Her kan du være publikum

Dette er mulighetene hvis du vil være TV-publikum før jul. For aktuelle programmer neste år, sjekk kanalenes hjemmesider.

NRK

• QuizDan: Gratis, billetter bestilles på nrkaktivum.no/publikum. Innspillingsdatoer: 16.11, 23.11, 30.11, 7.12.

• 20 spørsmål (radio): Gratis, billetter bestilles på nrkaktivum.no/publikum. Innspillingsdatoer: 7.11, 21.11, 5.12, 12.12.

• Amigo Grande: Gratis, billetter bestilles på nrkaktivum.no/publikum. Innspillingsdatoer: 14.11, 16.11, 18.11, 21.11.

• Popstokk: Gratis, billetter bestilles på nrkaktivum.no/publikum. Innspillingsdatoer: 13.12, 15.12, 16.12.

• En Juledrøm – Årets julekonsert: Gratis, for påmelding send e-post til folkemusikk@nrk.no. Innspillingsdatoer 28. og 29. november.

• Nytt på nytt: Pris 85 kroner, billetter kjøpes hos Billettservice. 20 års aldersgrense. Innspillingsdatoer: 24.11, 01.12, 08.12.

• Lydverket: Gratis, for påmelding send e-post til lydverketpublikum@nrk.no. 20 års aldersgrense. Innspillingsdatoer: 15.11, 22.11, 29.11, 06.12.

TV 2

• Idol: Pris 250 kroner, billetter kjøpes hos Billettservice. Innspillingsdatoer: 18.11, 25.11, 02.12, 09.12.

• Senkveld med Thomas og Harald: Pris 80 kroner, billetter kjøpes hos Billettservice. 18 års aldersgrense. Innspillingsdatoer: 17.11, 24.11, 30.11, 07.12.

• Torsdag kveld fra Nydalen: Pris 75 kroner, billetter kjøpes hos Billettservice. 18 års aldersgrense. Innspillingsdatoer: 16.11, 23.11.

TV 2 Zebra

• Golden Goal: Gratis, billetter bestilles på epost goldenpublikum@rubicontv.no. Innspillingsdatoer: 17.11, 24.11, 01.12, 08.12.

TVNorge

• I kveld med Ylvis: 60 kroner, billetter fås på billettservice. Siste innspillingsdato: 14.11.

– Har dere vært publikum på «Amigo Grande» før? spør publikumsoppvarmer Kristine Magnesen de små og store som har møtt fram til innspilling av det nye NRK Super-programmet «Amigo Grande».

– Ikke det? Da må vi øve litt. Men først må vi bli litt kjent. Hva heter dere? spør hun, og får et kor av ulike svar.

– Har dere kjæreste? Ikke? Hva spiste dere til middag i dag? følger hun opp. Skal man bli en god, samlet publikumsgjeng er ingen spørsmål for små, store eller private.

Men det viktigste er tross alt oppgavene som skal utføres:

– Foruten programlederen og deltakerne, er dere i publikum de viktigste i studio, sier Magnesen, og går gjennom de viktigste reglene for et «Amigo Grande»-publikum: Det er ikke lov å bue, man heier på begge lagene selv om man egentlig holder med det ene, og man klapper både for programlederen, deltakerne og hver gang noen får poeng.

Nødvendig jubel

Det er mange muligheter dersom du ønsker å være TV-publikummer. Alle de norske kanalene har med jevne mellomrom program som krever jubel og applaus i salen. Flest program med publikum har NRK.

– Å være publikummer er en fin mulighet til å gjøre noe spennende gratis, sier produktsjef i NRK Opplevelser, Anne Kjær, og legger ikke skjul på at publikum er viktig for dem.

– Publikum skaper god stemning i studio, og det er lettere for programlederen å kommunisere med et publikum enn bare å snakke til kamera. Det blir rett og slett bedre TV av det, forklarer hun.

Å være publikum hos NRK er gratis, med unntak av «Nytt på nytt» som koster 85 kroner.

– «Nytt på nytt» er såpass populært at vi kan ta noen kroner for det, sier Kjær, og avslører at det fra tid til annen også er mulig å få betalt for å være publikum.

– Særlig hvis det er nye og ukjente program hender det vi henter inn grupper som for eksempel kor eller idrettslag, som får noe betalt for å stille.

Tidkrevende innspilling

Hos TV 2 koster det for tiden å være publikum på alle programmene de tilbyr.

– De programmene vi har nå, slik som «Senkveld med Thomas og Harald» og «Idol», er showpregede program som er såpass populære at vi tar betalt. Men vi har tidligere også leid inn grupper som publikum når det har vært behov for det, sier pressekontakt i TV 2, Kari Austefjord.

Les også: Casher inn på sene kvelder

MUNTERT: Stian Barsnes-Simonsen bidrar til liv og latter under innspillingen av «Amigo Grande», både når kameraene er på og av. (Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix)MUNTERT: Stian Barsnes-Simonsen bidrar til liv og latter under innspillingen av «Amigo Grande», både når kameraene er på og av. (Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix)

TV 2 Zebra har imidlertid en gratismulighet, nemlig «Golden Goal». Her lover kanalen til og med gratis snacks og drikke til dem som møter opp.

TV3 har ikke behov for publikum denne høsten, mens TVNorge kun har publikum på «I kveld med Ylvis», som koster 60 kroner for publikum.

Les også: Lille-Ylvis tjente mest av humor-brødrene

– Det er produksjonsselskapet for det aktuelle programmet som har ansvar for publikum, og som avgjør om det skal koste noe, sier mediesjef i TVNorge, Hanne McBride.

I studio til «Amigo Grande» holder programleder Stian Barsnes-Simonsen publikums humør oppe, til tross for at de må klappe og juble over de samme replikkene både en, to og tre ganger.

– Det er morsommere enn jeg trodde å være publikum, sier ni år gamle Thea Sofie Kanestrøm.

– Man får se hvordan studio er bygget opp. Og så kommer vi jo kanskje på TV! Men det blir kanskje litt kjedelig når ting tas om igjen mange ganger, sier hun.

Som Barsnes-Simonsen selv påpeker overfor publikum etter tre timer i studio:

– Er det ikke utrolig at alt dette skal bli 29 minutter TV?

OPPVARMING: Publikumsansvarlig Kristine Magnesen lærer publikum å klappe på de rette stedene. Og at det ikke er lov å bue. (Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix)OPPVARMING: Publikumsansvarlig Kristine Magnesen lærer publikum å klappe på de rette stedene. Og at det ikke er lov å bue. (Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix)

Helse og livsstil
Populært