Pannekaker med marsipan og sjokolade

Slik har du ikke spist pannekaker før

PANNEKAKER: Pannekaker med marsipan og sjokolade? Ja, det kan ikke bli feil. Foto: Erik Hannemann
PANNEKAKER: Pannekaker med marsipan og sjokolade? Ja, det kan ikke bli feil. Foto: Erik Hannemann

Pannekaker blir super dessert med dette her.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Disse pannekakene egner seg ikke spesielt godt som middagsmat. Noen vil sikkert hevde at de ikke passer som dessert heller.

Men, det gjør jeg. I alle fall når jeg er i det barnslige hjørnet.

Pannekaker til dessert

Selv er jeg (som noen vet) ikke så glad i pannekaker som middagsmat. Jeg løser denne kulinariske knuten ved å lage en stor pannekakerøre . Så spiser alle seg middagsmette på pannekaker, mens jeg lager noe annet til meg selv (her er for øvrig 15 idéer til pannekakefyll). Resten av pannekakerøra blir dessert til meg, og de andre som orker enda litt til.

I sommer fikk jeg dilla på pannekaker med bananer og grand marnier . Og jeg liker også de morsomme og grove pannekakene her. Men, etter en kort og barnslig brainstorm kom jeg opp med følgende pannekakekonsept: Marsipan, aprikossyltetøy og revet, mørk sjokolade.

For mye av det gode? Ja, det har jeg for vane (bare sjekk denne nådeløse desserten). Men når det sagt så ble dette en suksess for store og små.

Slik lager du pannekaker med marsipan

Pannekakene steker du på vanlig måte. Så kjevler du ut marsipan og legger på pannekaka. Smør aprikossyltetøy på marsipanen (har du fått nok nå?) og dryss over revet sjokolade.

Nå er det ingen som sier at du skal spise hele pannekaka. Jeg rullet den opp og skar den opp i fire, fem biter og festet dem med en tannpirker (eller grillspyd av tre, for å være nøyaktig).

Oppskrift på pannekaker med marsipan og sjokolade:

Dessert

Pannekaker med marsipan og sjokolade

Ja, du må være glad i mektige desserter for å like denne...

INGREDIENSER

Pannekaker

2 stk egg

1,5 dl hvetemel

1 klype salt

2,5 dl melk

Fyll

200 g marsipan

100 g sjokolade

4 ss aprikosmarmelade

FREMGANGSMÅTE

Lag pannekakene ved å knekke eggene og blande sammen resten av ingrediensene i en bolle. La det svelle litt før du steker.

Stek pannekaker i godt med smør.

Kjelve marsipanen så tynn du klarer. Skjær ut sirkler som er litt mindre enn pannekakene. Legg marsipanen på pannekakene.

Smør på aprikossyltetøy.

Riv sjokoladen og dryss den på.

Rull pannekaken sammen. Skjær opp i 4-5 biter og fest dem med en tannpirker eller små grillspyd av tre.

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her.

Les også:

De deiligste eplekakene

Pannekaker med ny topp

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du perfekte muffins

Saken er opprinnelig publisert på klikk.no.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy