- Begrens babyens tv-titting

Babyer lærer mindre av såkalte lærerike tv-programmer enn det de vil gjøre dersom mamma eller pappa slår av TV, mener amerikanske barneleger(Foto: Colourbox).
Babyer lærer mindre av såkalte lærerike tv-programmer enn det de vil gjøre dersom mamma eller pappa slår av TV, mener amerikanske barneleger(Foto: Colourbox).

Ustrukturert leking er bedre for barnet enn å se på tv, mener amerikanske barneleger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En forening for amerikanske barneleger advarer foreldre med barn som er under to år gamle å la dem se mye på tv, skriver nettstedet Deadline.

- La barna leke

Det er mer verdifullt for utviklingen av barns hjerneaktivitet at de leker uorganisert enn at de ser på tv. Slik vil de lære å tenke kreativt, å løse problemer, utvikle logikk og motoriske evner mener barnelegene i American Academy of Pedriatrics.

Små barn som ser på tv kan kanskje lære noe, men de lærer mer ved å se og lære ting der de selv er tilstede, skriver de i en ny rapport om barn og tv-vaner.

- Ikke la dere lure

Barnelegene advarer nå foreldre mot å legge for stor vekt på tv-programmer som hevder å kunne lære dem noe. De mener at det ikke finnes nok beviser for dette. Den beste måten å lære på er gjennom samhandling med andre mennesker, mener legene.

De advarer også foreldre mot å se for mye på tv selv med barnet tilstede. Dette minker oppmerksomheten som rettes mot barnet og kan gjøre at det lærer mindre.

I tillegg mener de at å se på tv rundt leggetid kan forårsake dårlige søvnvaner og uregelmessige søvnmønstre som kan påvirke humør, oppførsel og læringen til barnet.

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Personvernpolicy