Hellstrøms kjøttboller

Kjøttbollene som gjør Hellstrøm glad

Mesterkokk Eyvind Hellstrøm kan også kjøttboller. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX.
Mesterkokk Eyvind Hellstrøm kan også kjøttboller. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I kveld får vi Hellstrøm i aksjon igjen på TV3 klokken 20.00.

Denne gangen besøker han en familie med fem barn. Og hvordan løser han problemet?

En del av planen er i alle fall å lage store porsjoner. Her får vi en smakebit - og oppskriften på Hellstrøms kjøttboller i tomatsaus.

Du kan ta lynsnar titt på hvordan mesteren lager béarnaise-saus , tilbereder sjøkreps , carpaccio av laks og kamskjell eller allerede nå sjekke hvordan ribbe skal lages.

Her ser du kjøttbollene:

Her er oppskriften:

Kjøttboller i tomatsaus

Kjøttboller

800 g karbonadedeig
200 g svinekjøttdeig
¼ loff uten skorpe
2 ½ dl melk (H-melk)
½ finhakket løk
1 ts salt
½ ts pepper
litt revet muskatnøtt

Bland alt sammen i en stor bolle.

Form passe store kjøttboller som du steker gyllenbrune i en stekepanne.

Tomatsaus

200 g svinekjøttdeig
4 løk
1 kg tomater
2-3 ss tomatpurè
1 ts salt
½ ts pepper
½ ts malt cayenne pepper
5 laubærblad
vann

Brun svinekjøttdeigen i en stekepanne.

Finhakk løken og brun den for seg selv i en stekepanne.

Bland sammen svinekjøttdeigen og løken i en stor kasserolle.

Del tomatene i fire og tilsett det i blandingen.

Krydre deretter med salt, pepper, laubærblad og cayennepepper.

Fyll så opp med vann så det dekker innholdet i kasserollen.

La det koke over svak varme i minst én time.

Miks alt sammen forsiktig med en stavmikser

Da er det serveringsklart og kan serveres med det du måtte ønske av tilbehør!


Les også:

Pannekaker med ny topp

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du perfekte muffins

Den perfekte vaffeloppskriften


Les flere nyheter her

Personvernpolicy