Hellstrøms kjøttbollerKjøttbollene som gjør Hellstrøm glad
I kveld får vi Hellstrøm i aksjon igjen på TV3 klokken 20.00.
Denne gangen besøker han en familie med fem barn. Og hvordan løser han problemet?
En del av planen er i alle fall å lage store porsjoner. Her får vi en smakebit - og oppskriften på Hellstrøms kjøttboller i tomatsaus.
Du kan ta lynsnar titt på hvordan mesteren lager béarnaise-saus , tilbereder sjøkreps , carpaccio av laks og kamskjell eller allerede nå sjekke hvordan ribbe skal lages.
Her ser du kjøttbollene:
Her er oppskriften:
Kjøttboller i tomatsaus
Kjøttboller
800 g karbonadedeig
200 g svinekjøttdeig
¼ loff uten skorpe
2 ½ dl melk (H-melk)
½ finhakket løk
1 ts salt
½ ts pepper
litt revet muskatnøtt
Bland alt sammen i en stor bolle.
Form passe store kjøttboller som du steker gyllenbrune i en stekepanne.
Tomatsaus
200 g svinekjøttdeig
4 løk
1 kg tomater
2-3 ss tomatpurè
1 ts salt
½ ts pepper
½ ts malt cayenne pepper
5 laubærblad
vann
Brun svinekjøttdeigen i en stekepanne.
Finhakk løken og brun den for seg selv i en stekepanne.
Bland sammen svinekjøttdeigen og løken i en stor kasserolle.
Del tomatene i fire og tilsett det i blandingen.
Krydre deretter med salt, pepper, laubærblad og cayennepepper.
Fyll så opp med vann så det dekker innholdet i kasserollen.
La det koke over svak varme i minst én time.
Miks alt sammen forsiktig med en stavmikser
Da er det serveringsklart og kan serveres med det du måtte ønske av tilbehør!
Les også:
En ukemeny for deg som liker god mat
Slik lager du perfekte muffins
Den perfekte vaffeloppskriften