Åpen for alle - alltid

Bubble tree: Gjennomsiktig bobleteltIkke som alle andre telt

AKVARIE: Man vil nok unektelig få litt gullfiskfølelse inne i et av disse teltene fra Bubble tree. Foto: Bubble Tree
Artikkelen fortsetter under annonsen

Klar for gjennomsiktig luksuscamping?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Noen tar til takke med det samme gamle sportsteltet fra speiderdagene, mens andre er på jakt etter mer komfort og luksus.

Er det naturfølelse med en touch av luksus du er på jakt etter, vil kanskje en overnatting i et av disse teltene fra Bubble Tree falle i smak. Om du har råd, vel og merke. Ifølge den britiske avisen Daily Mail kan en overnatting i et av disse koste fra 400 pund og oppover, alt etter hvilken modell man ønsker å bo i.

De oppblåsbare teltene, som ligner litt på en gigantisk gullfiskbolle, er designet av franske Pierre Stephane Dumas og markedsføres som «spesielle telt for spesielle netter».

Å sove under stjernehimmelen høres unektelig romantisk ut, og designeren forklarer til den britsike nettavisen at han laget teltene for folk som ville komme så nær naturen som mulig - men da helst beskyttet mot elementene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Luksus

De gjennomsiktige teltene har 360 graders utsikt til naturen rundt, og kommer komplett med bærbare sofaer, bord og senger.

Noen av luksusteltene kommer til og med komplett med tregulv, og skal være laget speseilt for å kunne brukes på stranden.

En annen av teltmodellene kalles BubbleLodge, og fungerer mer som et vanlig hotellrom, i og med at man har et ekstra «rom» i tilknytning til hovedteltet. Dette kan enten brukes som bad, eller som et ekstra soverom om man har med seg barna på tur.

Slik fungerer bobleteltet

Teltet blåses opp med en medfølgene elektrisk pumpe. Pumpen, som også inneholder et luftfilter, sirkulerer frisk luft inne i teltet og forsyner også "boblen" med stort nok lufttrykk til at fasongen bevares. Ifølge designeren selv har teltet et sunt og friskt inneklima, uten fukt, mygg, støv eller andre allergifremkallere.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Teltene fra Bubbletree kan ikke sies å verne mye om privatlivet, men det ser ikke ut til å plage ivrige britiske teltturister, som ifølge avisen Daily Mail flokker ut i naturen for å prøve denne nye - og spesielle - formen for camping. Og forelsker du deg fullstending i opplevelsen eller kanskje bare ønsker deg en liten «hytte» litt utenom det vanlige, kan teltene også kjøpes av privatpersoner. Til den nette sum av 7.500 pund - og oppover.

Intimt

Teltene kan inneholde alt fra møbler til gulv i heltre, og vil helt sikkert imponere naboen som fortsatt drasser rundt på telt fra ungdomstiden.

Men vær forberedt på å være intime, forklarer journalisten fra Daily Mail som har prøvd seg på telttur i bobleteltet, for disse teltene er ikke beregnet på mer enn to voksne - og da gjerne to som liker hverandre veldig godt. Et ekstra "rom" kan settes på teltet finnes også, om barna skulle insistere på å være med.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Designer Pierre Stephane Dumas forklarer at bakgrunnen for det spesielle teltet var at han mente så mange, selv om de dro på telttur ut i naturen, gikk glipp av å nyte soloppganger og telle stjerner.

– Et vanlig telt eller en campingvogn gjør jo at folk går glipp av disse unike opplevelsene, forteller designeren.

Han forklarer også videre at det noe eksentriske teltet skal holde samme komfortnivå som det på et finere hotell.

Mer privatliv

Dumas har også laget et telt for de som ønsker litt mer privatliv når de skal ut i naturen. Dette teltet har vegger som hindrer innsyn, men samtidig er selve globen, altså taket, i teltet fullstendig gjennomsiktig, slik at man fortsatt får følelsen av å sove ute blant stjernene.

Teltene er i tillegg utformet slik at det er et minimum med lyd som trenger inn - og beboere i Bubbletree teltene blir også oppfordret til å være hviske når man snakker med hverandre inne i teltet - for å bevare den fredfulle atmosfæren ute i skogen.

Les også:

Denne luksusleiligheten var en gymsal i sitt tidligere liv

Disse hotellene må du se før du dør

Slik blir du barnehagens drømmeforelder

Saken ble opprinnelig skrevet for Bonytt og publisert på klikk.no.

Les flere nyheter her