Åpen for alle - alltid

Slik minsker du rynkene rundt øynene

HEIDI KLUM: Noen ganger er det godt å se at supermodeller som Heidi Klum også eldes som vanlige dødelige. © Foto: Stella Pictures
HEIDI KLUM: Noen ganger er det godt å se at supermodeller som Heidi Klum også eldes som vanlige dødelige. © Foto: Stella Pictures
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rynker rundt øyepartiet er de første rynkene som dukker opp. Er dette aldringstegn vi bare pent må finne oss i,eller er det noe vi kan gjøre for å bremse prosessen litt?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Alle produkter har en ingrediensliste.

Aktive anti-rynkeingredienser

Der kan du selv sjekke om øyekremen din inneholder aktive ingredienser.

Se etter følgende ingredienser i øyeprodukter som virker mot linjer og rynker:

Retinol

Glucosamin

Palmitoyl oligopeptide

Palmitoyl tetrapeptide-7

ARG-LYS polypeptide

Gjærekstrakt

Hvit te

Natriumaskorbylfosfat

Bambus-silica og erte-ekstrakt

- Huden rundt øynene blir raskest gammel, fordi den er tynnest og utsatt for mye ansiktsmimikk, sier Dr. Jarl Bunæs.

Han er øre-nese-halsspesialist med ansiktskirurgi som hovedområde, har drevet med kosmetisk og plastisk kirurgi i mer enn 30 år og vet hva han snakker om.

Øyeområdet er kanskje det området i ansiktet som gir oss mest hetta når vi ser oss i speilet. Jada, vi blir eldre. Sånn er det bare. Men hva med å sakke ned farten litt?

Her kan du få noen tips til hvordan du sminker deg 5 år yngre.

Rynker

Fine linjer rundt øynene begynner å vises på mange allerede i tjueårene.

Hovedårsaken er ansiktsmimikken din, særlig når du ler og smiler – men også når du myser. Solen gjør også sitt for å speede opp rynkene. I tillegg blir huden mindre elastisk med årene, og kråketærne vil gradvis sette seg dypere.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Konstante angrep fra frie radikaler gjennom enten UV-eksponering eller forurensing i miljøet, inkludert røyking, bryter ned kollagen- og elastinfibrene som holder huden stram, forteller fagsjef og hudterapeut hos Dermalogica, Ann-Kristin Stokke.

Og, selvfølgelig, dehydrering forverrer tilstanden og legger til enda noen fine linjer i tillegg til de du har fra før.

-Den tynne huden rundt øynene har problemer med å holde på fuktighet, og har færre naturlige lipider som forhindrer vanntap gjennom huden, forklarer Stokke.

Hemmeligheten til ung hud er forebygging. Her får du også gode anti-rynketips.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette kan du gjøre

* Investér i en god øyekrem tilpasset deg og din hud.

* Bruk solkrem. Sol kan tørke ut og skade huden, slik at den blir mindre elastisk og dermed mer rynkete.

* Bruk solbriller som hindrer at du myser unødvendig, pluss at de beskytter huden rundt øynene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

* Ta en spesialbehandling i hudpleiesalong. Mange salonger tilbyr behandlinger som er beregnet på øyeområdet.

* Dr. Jarl Bunæs anbefaler Dr. Obagis kremprogram med A-vitaminsyre og hydrokinon. Denne hudpleieserien selges kun hos enkelte leger, og en kur tar ca 2 måneder.

* Behandling hos kosmetisk kirurg. Der kan du prøve kjemisk peeling for eksempel, som øker kollagenet og de elastiske fibrene i selve lærhuden. Laserbehandling er et annet alternativ.

* Botox er kanskje siste utvei for de fleste, men tilbudet finnes for de som ønsker det. Botox er en nervegift som lammer muskulaturen. Når musklene ikke får rørt seg, vil ikke huden heller danne mimikkrynker. Virker i normalt 3-5 måneder.

PRODUKTFORSLAG: Her er noen produktforslag med virksomme ingredienser.

PRODUKTFORSLAG: Her er noen produktforslag med virksomme ingredienser. © Foto: Produsentene

Produktforslag

1. Carita Supreme Wrinkle Solution Eye Contour Patch, 2 x5 stk, kr 549. Dette er en oppfriskende gelé-maske med hyaluronsyre for intensivbehandling av øyepartiet. Patchene skal gi deg askepottbehandling som på 10 minuter lover å viske ut tretthetstegn, glatte ut fine linjer, redusere hevelser og tilføre fuktighet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

2. Priori Idebenone Eye Serum, kr 998. Et antirynke-produkt tilpasset øyepartiet. Med en kraftfull kombinasjon av antioksidanten Idebenone, kjent som den mest kraftfulle syntetiske antioksidanten som finnes, samt A-vitamin og AHA-syrer som effektivt både forebygger og bedrer rynker og pigmentforandringer. Skal dessuten gjøre linjer umiddelbart mindre synlige med lifting-ingredienser og lysreflekterende mikroperler.

3. Vit-A-plus Anti-Aging Eye Complex, kr 815. Dette er et antirynke øyeserum, som inneholder 10% glykolsyre og A-vitamin. Lover å gi deg både fuktighets- og antioksidant-effekt samt beroligende aloe vera. Dette er sterke saker, så gradvis tilvenning anbefales.

4.Dermalogica Age Reversal Eye Complex, kr 655. Denne nyheten fra Dermalogica skal behandle problemer i øyeområdet som rynker, fine linjer og kråketær, i tillegg til å redusere hovenhet og mørke ringer forårsaket av hyperpigmentering samt sensitivitet forårsaket av dehydrering.

Artikkelen fortsetter under annonsen

5. Bare Minerals Firming Eye Treatment, kr 439. Denne øyekremen skal redusere rynker rundt øynene ved å gjenoppretter fastheten i huden. Denne passer å bruke dersom du er i 20-årene og ønsker å både forebygge og redusere finere linjer.

Bare litt er nok

Det skal uhyre lite krem til, så alle øyekremer er drøye i bruk. Påfør litt krem i en liten bue under øyet. Kremen sklir litt oppover av seg selv, så unngå å legge den helt inntil vippelinjen da du kan risikere å få krem i øyet.

Legg også litt krem utover i tinningen, der kråketærne dukker opp. Hvis du skal ha krem oppå øyelokket, er dette spesifisert i bruksanvisningen.

Les også:

De 10 bud mot rynker

Sminken som sitter uansett vær

De fineste skjønnhetstrendene: hår og makeup

Les flere nyheter