Meny

- Sjokolade beskytter hodet og hjertet

Det finnes bedre steder å begynne for å få et bedre hjerte enn i konfektesken mener britiske hjertehelseorganisasjoner. Forskere kan likevel ikke nekte for at et par konfektbiter til kaffen kan ha en helsebringende effekt (Foto: Coulourbox).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mye sjokolade kan redusere faren for slag og hjertesykdommer med en tredjedel.

Et høyt sjokoladeinntak kan redusere risikoen for slag og hjertesykdom, ifølge nye forskningsresultater.

Data fra over 114 000 forsøkspersoner antyder at risikoen ble redusert med en tredel, melder BBC.

- Ikke overspis

Forskerne advarer likevel mot å hive innpå. For mye sjokolade kan nemlig føre til andre helseproblemer.

- Hvis du ønsker å redusere risikoen for hjertesykdommer finnes det bedre steder å starte enn med en konfekteeske, sier Victoria Taylor fra British Heart Foundation.

Studien påpeker at mye sjokolade kan føre til vektøkning og diabetes.

Tre i uka reduserte risikoen

Analysene er utført av forskere ved Cambridge University. De har sammenlignet risikoen i hjernen og hjertet til mennesker som spiser lite sjokolade, altså mindre enn to sjokolader i uka, med de som spiser tre eller flere.

Det viste seg at de høyeste nivåene av sjokolade førte til en 37 prosent reduksjon i kardiovaskulær sykdom, altså hjertesykdom, og en 29 prosent lavere risiko for hjerneslag.

- Spis små mengder jevnlig

Forskere ser funnene som lovende, men mener at det trengs ytterligere forskning for å dokumentere sjokoladens beskyttende effekt.

Forskere advarer de som ikke spiser sjokolade mot å begynne. De som allerede spiser mye sjokolade råder de til å unngå å overspise, men heller innta små mengder på en jevnlig basis.

- Vi kan ikke råde folk til å begynne å spise masse sjokolade på grunn av denne forskningen, sier Victoria Taylor til BBC.

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Helse og livsstil
Populært