Meny

Oppskrift på pannekaker:

Pannekaker med ny topp

OPPSKRIFT PÅ PANNEKAKER: Jeg liker pannekaker best som dessert. Og her har de fått en solid kombinasjon på toppen... Foto: Erik Hannemann

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med denne oppskriften kan også jeg spise pannekaker.

– Hva er det til middag i dag, mamma?

– Pannekaker!

– Å nei, sa den utakknemlige gutten som ikke klarte å skjule skuffelsen.

Jeg synes middag var trist uten saus og poteter. Antagelig ble jeg bortskjemt, for er det en ting moren min kan, så er det å lage middagsmat. I strie strømmer kom det ferskt kjøtt og suppe , kjøttkaker med kålstuing og karbonader med løk ut fra kjøkkenet. Sammenlignet med all denne gode maten, kom de tynne lefsene dårlig ut.

Den dag i dag spiser jeg ikke pannekaker til middag. Pannekaker er dessert for meg. Jeg har laget en variant med eple som jeg liker godt, men nå i sommer kom jeg over en ny, kul variant. Og det skjer når du minst venter det; I gamlebyen, i et trangt, avlangt lokale på den italienske øya står det tre stykker og steker pannekaker. Det så ikke ut som om de har gjort annet enn å drikke rom og stekepannekaker siden siste halvdel av 80-tallet.

De serverte dem med mange ulike smaker, men det føltes liksom naturlig å prøve den med brennevin. Så vi gikk for varianten med Grand Marnier og banan. Høres rart ut? Ja, det høres merkelig ut, men jeg forsikrer deg om at du ikke blir skuffet om du prøver denne kameraten.

Oppskrift på pannekaker:

Pannekaker med bananer

Dessert

Pannekaker med bananer

Disse pannekakene er til dessert.

INGREDIENSER

På toppen

1 dl grand marnier, cointreau eller lignende
2
dl sukker
3
stk banan

Pannekaker

4 stk egg
3
dl hvetemel
0,5
ts salt
5
dl melk

FREMGANGSMÅTE:

Ha Grand Marnier (eller Cointreau eller annen sitruslikør) i en kjele og kok opp. Ha i sukker. La det koke til mesteparten av alkoholen er borte og det blir en sirup.

Visp sammen egg og ha i melk, mel og salt. Bland sammen til en jevn røre og la den svelle noen minutter, for eksempel et kvarter. 

Ha i en sleiv av gangen og stek pannekakene gylne på begge sider.

Skiv opp bananen og hell over sirupen.

Spis som dessert.


Les også:

Slik lager du pesto

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du ostebrød

Ti oppskrifter med kjøttdeig

Saken ble opprinnelig skrevet for og publisert på klikk.no.

Les flere nyheter her

Helse og livsstil
Populært