ENKLERE BLIR DET IKKE

Slik kler du deg smalere

FINE FIGURER: Kate Winslet markerer midjen, Michelle Obama balanserer antrekket med tilbehør og Christina Hendricks fremhever sin timeglassfigur. Foto: Scanpix.
FINE FIGURER: Kate Winslet markerer midjen, Michelle Obama balanserer antrekket med tilbehør og Christina Hendricks fremhever sin timeglassfigur. Foto: Scanpix.

Med enkle grep får du figuren du drømmer om.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sitter ikke kjolene, blusene, skjørtene og buskene fra i fjor sommer som dem skal? Ikke fortvil, du trenger ikke panikkslanke deg. Med små grep kan du faktisk kle deg smalere, og det er verdt å ha i bakhodet før en eventuell oppdatering av garderoben.

En god base

Før vi begynner å snakke om hvem som kler hva, må det nevnes at riktig undertøy er like viktig som valg av snitt og farge på et antrekk. Valg av riktig undertøy gir deg en gode base for lagene med klær som kommer senere.

Velg derfor undertøy som former, løfter og holder inne de kritiske områdene. Mange kvinner sliter for eksempel med å finne riktig bh-størrelse, så ta deg tid og takk ja til all hjelp du kan få i undertøysbutikkene.

Kroppsnært, men ikke trangt

Mange kvinner har vrangforestillinger når det kommer til egen kroppsfasong. I mange tilfeller fører dette til at de kler seg i for store klær for å skjule sine komplekser. Dette lønner seg sjelden.

Finn plagg som sitter der de skal, og ta hensyn til byste, midje, hofter og skuldre. Ikke glem at vi alle har en del av kroppen vi er fornøyd med. Har du for eksempel en markert midje, fremhev den!

Vekk oppmerksomhet

Bruk tilbehør, mønstre og klare farger for å flytte oppmerksomheten til de delene av kroppen du liker. Er du for eksempel ikke interessert i fokus på hoftene dine, kan du heller flytte oppmerksomheten opp mot overkroppen din.

Da går du for en cardigan i en frisk farge, et mønstrete skjerf eller en bluse med pen krave. Dette, sammen med et diskré og flatterende plagg på nedre del av kroppen din, vil være med på flytte fokus til rett plass.

Har du fine skuldre, veltrente armer eller pene ben er det fint å vise fram dette. Viser du hud og kurver på de rette stedene kan det være med på å gjøre at du fremstår som både lengre og "slankere".

Har du en flott midje kan den fremheves med et fargerikt belte. Da vil fokuset flyttes fra en stor byste eller en stor bakende.

Skap balanse

Har du stor overkropp eller brede hofter er det viktig å balansere antrekket. I noen tilfelller kan dette være å gå for litt volum der du er smalest.

Har du stor byste er v-hals et smart trekk. Det vil gjøre skuldrene dine smalere og bysten din mindre. Har du brede hofter er bukser med sleng og høy midje, samt blyantskjørt sikre vinnere i kombinasjon med høye hæler.

Når det kommer til tilbehør, som vesker, sko, belter og smykker, er dette faktorer som også spiller inn. Så velg med omhu og tenk siluhett!

Les mer:

Jusk deg til sprettrompe

Kle deg slankere

Finn kjolen som passer din kropp

Personvernpolicy