Snipp, snapp, snute – ikke mer hurtigrute

Onsdag formiddag var over fem døgns TV-eventyr over da hurtigruteskipet Nordnorge klappet til kai i Kirkenes. Både dronning Sonja og halve kongeriket har fulgt ferden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For dronningens del var følget av det helt konkrete slaget. Om bord på kongeskipet Norge fulgte hun MS Nordnorge inn til siste anløp i Kirkenes.

Les også: Historiske tall for Hurtigruten

Litt etter ruten kunne trossen kastes for siste gang på det som har blitt en fem dager lang signingsferd langs kysten. Hurtigruteskipet som har trukket over 2,6 millioner nordmenn til TV-skjermen, var pyntet fra baug til hekk. I sann maritim festånd flagret samtlige signalflagg fra master og piper.

Les også: Følger opp TV-suksessen i miniatyrformat

Siden starten i Bergen sist torsdag, har nordmenn strømmet ut på brygger, nes, holmer og skjær. En armada av småbåter har avløst hverandre, og enhver anløpshavn med respekt for seg selv har mønstret korps og kor for å møte Nordnorge og passasjerer og mannskap om bord.

Les også: Politiet vil studere opptak fra Hurtigruten

NRKs direktesending av en tur med Bergensbanen i fjor overgikk alle forventninger. «Hurtigruten – minutt for minutt» har engasjert minst dobbelt så mange. På nettet er det livlige – og mer eller mindre seriøse – diskusjoner om hva det neste langsomme TV-prosjektet burde bli.

Les også:

Hurtigruten og terrorgjerder

Jeg hater Hurtigruten

(©NTB)


Les flere nyheter her

Personvernpolicy