Svenskekongen svarer

Det stormer igjen rundt kong Carl Gustafs privatliv. Bildet er fra hans og dronning Silvias besøk i Polen tidligere i måneden. Foto: REUERS / Mieczyslaw Michalak / SCANPIX
Det stormer igjen rundt kong Carl Gustafs privatliv. Bildet er fra hans og dronning Silvias besøk i Polen tidligere i måneden. Foto: REUERS / Mieczyslaw Michalak / SCANPIX

Sveriges kong Carl Gustaf avviser alle påstander om besøk på strippeklubber og kontakt med kriminelle.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har stormet rundt den svenske kong Carl Gustaf etter avsløringer om besøk på strippeklubber, troskap og kontakt med kriminelle. Nå avviser kongen påstandene i et intervju med den svenske nyhetsbyrået TT. Kongen avviser også at det finnes kompromitterende bilder av ham i slike situasjoner.

- Det kan faktisk ikke finnes. Og dessuten er det vanskelig å kommentere noe man ikke har sett og som ingen andre har sett heller, sier Carl Gustaf til TT.

Les også: - Kongen lyver

Jaktet på svar

Svenske medier har jaktet på svar fra kongen etter at en venn av ham, Anders Lettström, innrømmet å ha hatt kontakt med kriminelle for å kjøpe bilder som angivelig viser kongen i festlig lag. I Sverige har avsløringene ført til debatt om monarkiets framtid og hvorvidt kongen bør overlate tronen til kronprinsesse Victoria.

Kongen avviser i dag at han skal ha besøkt klubberne Gold Club i Atlanta i 1996 eller Carat Club i Bratislava i 2008, slik det hevdes i boken "Den motvillige monarken". Han vet heller ikke hvorfor så mange vitner forteller om besøket.

- Dessverre altså, det er vel mange mennesker som besøker disse klubbene, og som ikke alltid har mulighet til å holde rede på hvem som er der og som ikke er der, uttaler han.

Kongen vil heller ikke gå med på at han kan ha satt seg i en sitauasjon der han kan ende opp som mål for utpressing.

- Nei, det finnes ingen slik situasjon, insisterer han.

Ikke lenger en venn

Kongen forteller at han ikke lenger betrakter Anders Lettström som en venn.

- Det er klart, etter denne situasjonen må man omvurdere vårt vennskap.Han ser det som lite sannsynlig at de to kommer til å forsones med det første - men «kanskje en gang før døden».

Svenskekongen mener samtidig at den siste tidens hendelser ikke på noe vis har påvirket hans syn på når kronprinsesse Victoria skal overta kronen.

Ifølge en undersøkelse utført for den svenske avisen Expressen, som ble omtalt av VG i dag, mener seks av ti svensker at kongen skal overlate tronen til Victoria i løpet av de neste ti årene.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy