Meny

Fant bombe i Irland før dronningbesøk

Irsk politi sjekker forbipasserendes vesker i Dublin foran dronning Elizabeth første statsbesøk i landet. Foto: Darren Staples (Reuters)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare timer før dronning Elizabeth var ventet på sitt historiske statsbesøk til Irland 17. mai, fant politiet en hjemmelagd bombe.

Besøket vil likevel gå som planlagt, opplyser det britiske utenriksdepartementet.

Bomben ble funnet i bagasjerommet på en buss og ødelagt i en kontrollert sprengning, opplyste det irske militæret tirsdag.

Dronning Elizabeths besøk i Irland er det første til en britisk monark siden landet ble uavhengig i 1922. Besøket skal symbolisere hvordan århundrer av fiendskap er erstattet av varmt naboskap.

Men besøket er følsomt for mange irer etter de mange tiårene med blodig og bitter strid mellom irske republikanere og britiske myndigheter, og irske myndigheter har iverksatt tidenes strengeste sikkerhetstiltak i forkant av besøket.

Bomben ble funnet i byen Maynooth om lag 25 kilometer fra Dublin, opplyser forsvaret i en pressemelding. Et militært team ble sendt til byen etter politiets anmodning, og sørget for å uskadeliggjøre bomben.

(©NTB)


Les flere nyheter her

Helse og livsstil
Populært