Meny

Kronprinsfamilien drar på to måneders vinterferie

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kronprinsparet tar i vinter barna ut av skolen i to måneder for å dra til utlandet på dannelsesreise, og ber om å få være i fred.

Kronprins Haakon kaller turen for en «dannelsesreise».

– Vi ønsker å reise og bruke tid sammen som en familie. Vi håper å vise barna våre litt av verden, at det finnes mange kulturer og mange måter å leve på, sier kronprins Haakon til NRK.

Se også: - Vi skal undervise selv

Han vil ikke si hvor familien skal reise, men sier turen passer godt i rolige vintermåneder.

– Reisen er lagt til november, desember og januar fordi dette er måneder med mindre offentlige representasjonsoppgaver, sier kronprins Haakon.

Turen er klarert med kongeparet.

Prinsesse Ingrid Alexandra og kronprinsesse Mette-Marits sønn Marius Borg Høiby blir på grunn av dannelsesreisen tatt ut av skolen i to måneder. De får i samarbeid med skolen et undervisningsopplegg som skal brukes under ferien., sier kronprinsessen, som 27. september gjenopptok sine studier ved Handelshøyskolen BI. Siste samling på hennes studier finner sted 12. november. Deretter fortsetter studiene 18. januar.

Kronprinsparet understreker at dette er en privat reise som de betaler privat. De ber om å få være i fred.

– Vi vil at dette skal være en privat tur med barna våre, hvor vi kan oppleve ting uten å bli forstyrret, sier kronprinsessen. (©NTB)

Helse og livsstil
Populært