Märtha-eiendommer pantsatt for seks millioner kroner

Formuen er borte, og eiendommene til prinsesse Märtha Louise er pantsatt. Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)
Formuen er borte, og eiendommene til prinsesse Märtha Louise er pantsatt. Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

Pant på leiligheten der prinsesse Märtha har «Engleskole» og på eiendommen i Lommedalen utgjør nær seks millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da prinsesse Märtha Louise i fjor skaffet seg nye lokaler til «Engleskolen», ble det tatt ut 2,7 millioner i sikkerhet i eiendommen, skriver VG.

Leiligheten ble kjøpt for 6,1 millioner kroner.

Les også: Märthas formue søkk vekk

Pantet tyder på at prinsessen har tatt opp lån, noe som kan forklare hvorfor ligningstallene for 2009 viser at formuen hennes har krympet til null fra 2,2 millioner kroner året før.

– Et eiendomskjøp på 6,1 millioner kroner kan greit forklare endringen i ligningsformue fra i fjor til i år. Det betyr ikke at pengene er borte, men konvertert til lavere verdier gjennom eiendomskjøp, sier professor i skatterett Ole Gjems-Onstad ved Handelshøyskolen BI til VG.

Prinsessens formue var på 27 millioner kroner så sent som i 2002, samme år som hun giftet seg med Ari Behn. Men ved kjøpet av eiendommen i Lommedalen til 8,8 millioner kroner i 2003, ble det tatt ut sikkerhet på 3 millioner kroner. Det betyr at prinsessens eiendommer er pantsatt til 5,7 millioner kroner, fastslår VG.

Avisen har også brakt i erfaring at paret har pusset opp både boligen i Lommedalen og feriestedet Blokksberg på Hankø for store beløp, noe som kan forklare hva pengene er brukt til. (©NTB)

Personvernpolicy