- Du vant ... ikke!

På direkten fikk 19 år gamle Kelsey Martinovich (v) vite at hun var den neste supermodellen, men det var feil. Foto: scanpix
På direkten fikk 19 år gamle Kelsey Martinovich (v) vite at hun var den neste supermodellen, men det var feil. Foto: scanpix

Feil vinner utropt under Australia's Next Top Model.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

19 år gamle Kelsey Martinovich har akkurat blitt kåret til vinneren av «Australias Next Top Model» live på australsk TV.

Hun er nettopp ferdig med sin takketale da programlederen Sarah Murdoch bøyer hodet stille, mens hun får en beskjed på øret om at det var den andre modellen som vant konkurransen.

- Jeg føler meg syk

- Å herregud, jeg vet ikke hva jeg skal si akkurat nå, sier hun sjokkert til finalistene, over 2000 publikummerne i salen og millioner av TV-seere.

- Dette får meg til å føle meg syk ... men åh, herregud ... jeg vet ikke hva jeg skal si. Dette er virkelig en feil, jeg er så lei for det Amanda…de har lest feil for meg, fortsetter Murdoch.

Tapper taper

Kelsey Martinovich, som nå ender opp på andre plass, håndterer situasjonen tappert ved å forsikre både programleder og vinner om at hun har forståelse for det som har skjedd.

- Du vant, det er greit…det er ok, det er en ærlig feil, sier Martinovich til konkurranssens virkelige vinner Amanda Ware.

Sterke reaksjoner

Hendelsen vekker nå sterke reaksjoner i Australia. TV-selskapet Foxtel beskyldes nå for å ha manipulert stemmeavgivningen for at Amanda skulle vinne.

Harpers Bazaar hadde i forkant lovet vinneren et forsidebilde på magasinet. Nå går redaktør Edwina McCann ut og beskylder Foxtel for å ha holdt slusene for telefonstemming oppe lengre enn de skulle i håp om at Amanda skulle vinne.

- Selskapet ville at Amanda skulle vinne. Jeg blir fortalt at det var tre stemmer som avgjorde resultatet, sier McCann til The Australian.

Begge finalistene kaller tabben en «ærlig feil» og sier at de aksepterer det endelige resultatet.

Kelsey Martiovich får hundre tusen kroner og en tur til New York av TV-selskapet som et plaster på såret for tabben.

Les mer om kultur i ABC Nyheter.

Se hele hendelsen:


Personvernpolicy