Kunder ville ha burger og kaffe under ran

Politiet er opprørt over at kundene forlangte både hamburger og kaffe mens en maskert og væpnet raner slo til mot en bensinstasjon på Sørlandet i helgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Raneren oppførte seg rolig og målrettet under ranet. Men noe av det vi reagerer mest på, er oppførselen til dem som sto rundt. Det virker som en dagligdags hendelse for dem, sier lensmann Terje Pedersen ved Søgne og Songdalen lensmannskontor til Fædrelandsvennens nettutgave.

Det var like etter midnatt natt til lørdag at en maskert raner slo til mot Shell-stasjonen på Rosseland.

– Det sto flere kunder ved disken da raneren kom inn. Han viftet dem bort med pistolen, og de trakk seg en meter tilbake. Men kundene gikk fram igjen for å handle mens raneren sto ved disken, sier bensinstasjonens eier Johan Ribe.

En kvinne forlangte å få hamburgeren sin mens raneren sto kun én meter unna. Hun gikk deretter litt tilbake, og gikk så fram igjen til disken for å forsyne seg med ketsjup. Samtidig hentet en mannlig kunde en kopp kaffe rett foran den væpnede raneren.

– Jeg fatter ikke at det går an å reagere slik på et væpnet ran. Men det er vel en trend i dag at så lenge det ikke angår dem, så tenker folk at de ikke gjør noe med det. Folk distanserer seg, sier Ribe. (©NTB)

Personvernpolicy