– En personlig belastning, sier Märtha

Prinsesse Märtha Louise sier at oppmerksomheten som er rettet mot at hun kan ha kontakt med de døde, har vært en personlig belastning for henne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prinsessen og hennes kollega Elisabeth Samnøy fra Astarte Education møtte onsdag pressen i forkant av englekurset Himmel og Hav. Det har stormet rundt prinsessen etter at hun uttalte til Stavanger Aftenblad at hun ikke bare kan kontakte engler, men også de døde.

Se også: Folk som ser døde er stigmatisert

Mobbing

Omtalen har åpenbart gått inn på prinsessen, som innledet med å si at hun og Samnøy er svært lei seg for de siste dagers medieoppslag:

– Vi er lei oss for hvordan dette er kommet fram i media. Dette er problematisk, både for meg personlig, og for Astarte Education, sa Märtha Louise blant annet.

Se også: Prinsessens appell til pressen

Hun mener også at medieomtalen minner om mobbing:

– Jeg føler meg ikke selv som noe mobbeoffer. Men det som er skjedd de siste dagene minner om det som skjer i skolegården og som det nå er en kampanje mot. Jeg ber dere spørre dere selv; hvem er dere i denne skolegården?, sa Märtha Louise henvendt til de fremmøtte pressefolkene.

Borens støtte

Prinsessen sa på spørsmål fra NTB at hun er glad for støtten fra lillebroren.

Se også: - Glad i søsteren min

Onsdag gikk kronprins Haakon ut med klar støtte til prinsessen da han åpnet en ungdomskonferanse i Drammen.

Under henvisning til temaet baksnakking kontra fremsnakking, sa han:

– Derfor vil jeg fremsnakke om søsteren min. Hun er en ansvarsfull person som bryr seg om alle rundt seg. Jeg vil ikke gå mer i detaljer om det, fordi dere vet hva jeg snakker om.

– Det var hyggelig, sa Märtha, som ellers avviste å svare på hvordan familien for øvrig stiller seg.

Avviser spiritisme

Prinsessen sa at evnen til å kunne se, både er en belastning og noe hun er glad for. Hun avviste at kontakt med døde er tema på englekursene.

– Dette er ikke tema vi jobber med på denne måten på kursene. Vi driver ikke med åndemaning, spiritisme eller sjelesørging på våre kurs, sa hun

Kollega Samnøy utdypet med å opplyse at tema for kursene er kommunikasjon med engler, og personlig utvikling gjennom denne kontakten.

– Vi ser på engler som en del av den universelle kjærlighetskraften, sa hun. (©NTB)

Personvernpolicy