Prinsessen møter pressen på englekurs

Svarer pressen: Prinsesse Märtha Louise under et besøk på Eikholt, nasjonalt ressurssenter for døvblinde tidligere i høst. Foto
Svarer pressen: Prinsesse Märtha Louise under et besøk på Eikholt, nasjonalt ressurssenter for døvblinde tidligere i høst. Foto

Før det omdiskuterte englekurset starter på Himmel og Hav vil prinsesse Märtha Louise etter sigende svare på spørsmål i ti minutter onsdag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Så langt har prinsessen og hennes kollega Elisabeth Samnøy fra Astarte Education avstått fra å delta i den offentlige debatten rundt kursinnholdet og eventuelle konflikter med retningslinjene til Det Norske Misjonsselskap. Bråket startet etter at Märtha Louise sa til Stavanger Aftenblad at hun ikke bare kan kontakte engler, men også de døde.

Les også: Kronprins Haakon forsvarer Märtha

I en pressemelding tirsdag presiserer de to at seminaret «Møt din skytsengel» ikke handler om kontakt med døde mennesker:

– Våre kurs har ingenting med religion å gjøre Tema for kurset på Sola skal ikke være og har aldri vært tenkt fokus på kontakt med de døde, men tvert imot om livets mange muligheter og møtet med skytsengelen.

Teologistudent Silje Trym Mathiassen har drevet med alternativ behandling i 20 år og var den som inviterte prinsessen til å holde englekurs i Rogaland. Hun ser ingen problemer med å koble kristen tro og det alternative og er blant de 60 kursdeltakerne onsdag og torsdag.

– Nå gleder jeg meg veldig, sier Mathiassen til NTB (©NTB)

Personvernpolicy