Meny

Supermodell må vitne i krigsforbrytersak

Retten vil vite hvordan Naomi Campbell fikk en stor diamant av den daværende presidenten i 1997. (Foto: AFP PHOTO / VALERY HACHE)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Supermodellen Naomi Campbell må finne seg i å vitne i krigsforbrytersaken mot Liberias tidligere president Charles Taylor.

Aktoratet ved krigsforbryterdomstolen i Haag stevner supermodellen som vitne. De vil vite hvordan hun i 1997 fikk en stor diamant av den daværende presidenten.

Gaven skal hun ha fått i Sør-Afrika i forbindelse med et kjendisarrangement med Nelson Mandela som vert. Diamanten skal ha vært en såkalt blood diamond, som Taylor angivelig fikk av opprørere i Sierra Leone.

Diamantene skal han ha hatt med seg til Sør-Afrika for å selge dem og slik finansiere våpenkjøp. Diamantene stammet ifølge aktoratet fra den brutale diamantindustrien i Sierra Leone.

Skuespilleren Mia Farrow har fortalt aktoratet at Taylor ga diamanten i gave til Campbell. Hun var til stede under middagen.

– Campbell ble vekket om natten av at det banket på døren. Hun åpnet døren og så to eller tre menn som ga henne en stor diamant de sa var fra Charles Taylor, har Farrow forklart ifølge rettsdokumentene. (©NTB)

Helse og livsstil
Populært