Den norske kongefamilien i sin fineste galla

Kronprinsesse Mette-Marit vakte oppsikt med sin lyseblå kreasjon. Foto: Maja Suslin (EPA)
Kronprinsesse Mette-Marit vakte oppsikt med sin lyseblå kreasjon. Foto: Maja Suslin (EPA)

Den norske kongefamilien var naturlig nok iført sin fineste gallastas ved bryllupet i Stockholm.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske kongefamilien var naturlig nok iført sin fineste gallastas ved bryllupet i Stockholm.

Kongen og kronprinsen var for anledningen iført Sjøforsvarets gallauniform. Det har sammenheng med at de bor om bord på kongeskipet under oppholdet i den svenske hovedstaden.

Far og sønn bar begge den høyeste svenske ordenen, Serafimerordenen, kongen med kjede og med St. Olavs Orden i tillegg.

Dronning Sonja hadde gjenbrukskjole i rosa og det svenske Josephine-diademet med smaragder til ære for sitt svenske vertskap. Over brystet den svenske Serafimerordenen.

Kronprinsesse Mette-Marit vakte oppsikt med sin lyseblå kreasjon med rysjeskjørt. Hun bar perlediademet etter dronning Maud, og over brystet hadde hun den svenske Nordstjerneorden.

Prinsesse Märtha Louise var i ny, sjokkrosa kjole med den svenske Nordstjerneorden over brystet. Hun bar et diadem med briljanter og ametyster som hun har lånt av sin mor, og som kronprinsesse Mette-Marit også har brukt ved en rekke anledninger. Ari Behn hadde sin nye nederlandske orden som han fikk av dronning Beatrix da hun nylig var på statsbesøk i Norge

(©NTB)

Kong Harald var i Sjøforsvarets gallauniform og dronning Sonja i en rosa gallakjole hun har brukt ved flere anledninger tidligere. Her ankommer de kirken før bryllupet i Stockholm. Foto Lise Åserud (Scanpix)Kong Harald var i Sjøforsvarets gallauniform og dronning Sonja i en rosa gallakjole hun har brukt ved flere anledninger tidligere. Her ankommer de kirken før bryllupet i Stockholm. Foto Lise Åserud (Scanpix)

Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon under vielsen i Storkyrkan i Stockholm. Foto: ScanpixKronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon under vielsen i Storkyrkan i Stockholm. Foto: Scanpix

Prinsesse Ingrid Alexandra var brudepike for sin fadder kronprinsesse Victoria. Foto: ScanpixPrinsesse Ingrid Alexandra var brudepike for sin fadder kronprinsesse Victoria. Foto: Scanpix

Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn ankommer kirken før vielsen mellom kronprinsesse Victoria og Daniel Westling. Foto: Lise Åserud (Scanpix)Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn ankommer kirken før vielsen mellom kronprinsesse Victoria og Daniel Westling. Foto: Lise Åserud (Scanpix)

Personvernpolicy