Sovnet fra pizza – dømt til fengsel

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er ikke lurt å sovne etter man har plassert en pizza i ovnen. Særlig ikke om man har narkotika og våpen i leiligheten, og blir vekket av politi og røykdykkere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter en fest i januar i fjor kom en 27-åring hjem til leiligheten sin i Tromsø ut på morgenkvisten. Han skrudde på komfyren, la en pizza i den, satte seg i sofaen og sovnet. 27-åringen våknet imidlertid ikke av duften av ferdigstekt pizza, men ble i stedet vekket av røykdykkere som hadde tatt seg inn i leiligheten for å ta seg av røykutvikling forårsaket av en forkullet pizza, skriver Nordlys.

Etter hvert dukket også politiet opp. De fant en slåsshanske og 35 gram hasj i leiligheten. Nå er mannen dømt for brudd for straffelovens narkotikabestemmelser, våpenloven og ikke minst brann- og eksplosjonsloven, som sier at «enhver plikter å vise alminnelig forsiktighet og opptre på en slik måte at brann, eksplosjon og annen ulykke forebygges».

Nord-Troms tingrett mente 45 dagers fengsel og en bot på 6.000 kroner var en passende reaksjon. Fullbyrdelsen av fengselsstraffen er utsatt med en prøvetid på to år. (©NTB)