Ikke bare fargerikt undertøy

<font face="'Arial Narrow'" class="Apple-style-span">I år har kommunen lovet det beste og lengste fyrverkeri-showet noen sinne, med OL-ringer og mere til, for å feire at Rio ble tildelt OL i 2016. I fjor var mellom to og tre millioner mennesker samlet på Copacabana-stranden. Foto: Scanpix</font>
I år har kommunen lovet det beste og lengste fyrverkeri-showet noen sinne, med OL-ringer og mere til, for å feire at Rio ble tildelt OL i 2016. I fjor var mellom to og tre millioner mennesker samlet på Copacabana-stranden. Foto: Scanpix

<pNytt og fargerikt undertøy er ikke den eneste tradisjonen som hører nyttårsfeiringen til i Brasil.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Godt nytt år på flere språk

Portugisisk: Feliz Ano Novo
Tysk: Frohes neues Jahr
Spansk: Feliz Año Nuevo
Esperanto: Felicxan Novan Jaron
Fransk: Bonne Année
Hebraisk: Shaná Tová
Engelsk: Happy New Year
Italiensk: Felice Anno Nuovo
Finsk: onnellista uutta vuotta
Urdu: naya saal mubarik
Somali: sanad wanagsan
Russisk: S novim godom
Kinesisk: Xin Nian Kuai Le

RIO DE JANEIRO (ABC Nyheter): Fargen på trusa di kan bety mer enn du aner. I hvert fall hvis du skal feire nyttår i Brasil.

Les alt om det her: Undertøyet avslører deg | ABC Nyheter

Men nyttårsfeiringen i Rio de Janeiro er en forestilling som kan ta pusten fra selv den mest bereiste:

For hell og lykke:

Hopp tre ganger med et glass sjampanje i hånden, uten å søle. Deretter kaster du all sjampanjen over skulderen, uten å se bakover. Dersom noen blir truffet av sjampanjen, er du garantert flaks det neste året. Men det er ikke lov å avtale på forhånd at noen skal stå bak deg.

Hopp en gang på høyre bein ved midnatt. Det skal gjøre livet bedre å leve, sies det.

Hvis du tilbringer nyttårsaften på stranden, kan du også forsøke å hoppe over sju bølger. Det skal gi hell og lykke og er også en hyllest til Iemanjá.

Det å spise druer mens klokken slår 12 ved midnatt skal også bringe hell, lykke og velstand.

Penger:

Kast en mynt ut i gata fra huset der du bor. Dette skal bringe rikdom til alle som bor i huset.

Lag linsesuppe og spis tre skjeer suppe ved midnatt. For hver skje, tenker du på et ønske. Du bør dessuten spare tre linser i et papirtørkle i veska eller et annet sted der du oppbevarer penger.

Det sies også at energien kommer inn i kroppen vår via føttene. Derfor kan du også prøve å feire nyttår med en pengeseddel i skoen. Dette skal gi deg mer penger i året som kommer.

Arbeid:

På årets første dag tar du et rødt eple, og stikker tre spiker i det. Deretter begraver du det i hagen eller legger det i en vase, samtidig som du sier følgende ord med stor overbevisning: Jeg begraver min arbeidsledighet, fra og med i dag skal jeg finne jobben som jeg trenger så sårt. Når du får deg jobb, skal du grave opp igjen eplet, ta ut spikerene og kaste eplet i vann som renner.

For å bli forfremmet - enten i jobben eller dersom du ønsker framgang i livet generelt, skal du ved midnatt gå opp et trinn i en trapp eller gå opp på en stol med høyre bein først.

Kjærlighet og lidenskap:

For å hindre at forholdet ditt tar slutt, kan du på nyttårsaften ta et hårstrå fra din kjære og oppbevare det i en hvit pose gjennom hele året som kommer.

På årets første natt kan du legge nytt sengetøy på sengen for å legge gamle problemer i forholdet, bak deg.

Hvis du er forelsket i noen, kan du skrive navnet på vedkommende sju ganger under venstre sko. Vedmidnatt tramper du sju ganger med venstre fot, og gjentar navnet på vedkommende sju ganger.

Les også: Undertøyet avslører deg | ABC Nyheter

Personvernpolicy