Oppskriften på den perfekte parkering

Oppskriften på den perfekte parkering
Oppskriften på den perfekte parkering

<pBritiske forskere har laget matematisk formel på den perfekte lukeparkering.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Formelen skal få selv den vanskeligste lukeparkering til å fremstå som like enkel som å tråkke på gassen eller slå på vindusviskeren, og er et resultat av et samarbeid mellom bilprodusenten Vauxhall Motors og den britiske matteprofessoren Simon Blackburn.

Det melder nettavisen Telegraph.co.uk.

Men før du løper jublende ut i bilen, bør du kanskje notere deg at formelen dessverre vil være for innviklet for de fleste bilførere.

For å finne svaret kreves det nemlig både kladdeark og kalkulator. Men tar du deg bryet, mener Blackburn at lukeparkering heretter vil gå som en lek.

– Dersom du vet vinklene og dimensjonene på bilen din, kan du selv regne ut hvordan du kan parkere på best mulig måte, sier Blackburn til Telegraph.

Parkeringsformelen har blitt offentliggjort etter at Vauxhall gjorde en undersøkelse som viste at hele 57 prosent av bilistene mangler tro på egne parkeringsferdigheter.

32 prosent har så dårlig selvtillit på området at de heller vil kjøre videre eller finne en dyrere parkeringsplass for å slippe unna en lukeparkering.

Formelen regner ut nøyaktig hvor stor luke som er nødvendig for at en bil skal få plass.

Personvernpolicy