Meny

Bruker fire dager i året på krangling

Foreldre og barn er involvert i minst tre krangler og disputter hver eneste dag. Det vil si 91 timer i året - eller nærmere fire dager. Fotoillustrasjon: Colourbox.com.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Familier bruker i gjennomsnitt fire dager i året på krangling. Og det er mødrene som er verst, skal vi tro en ny undersøkelse.

(ABC Nyheter): Foreldre og barn er involvert i minst tre krangler og disputter hver eneste dag. Og kanskje ikke så overraskende for noen, er det en mamma involvert i de fleste av disse.

Det er i hvert fall konklusjonen i en ny britisk undersøkelse hvor 3000 familier har deltatt.

Undersøkelsen, gjort av familienettstedet Uinvue, viste at de fleste kranglene varer rundt fem minutter. Det vil si at 91 timer per år brukes til opphetede debatter og konfrontasjoner med andre familiemedlemmer.

Ifølge undersøkelsen skyldes de fleste kranglene uenigheter knyttet til husarbeid, barn som oppfører seg som om de bor på hotell når de er hjemme eller par som tar hverandre for gitt.

TV-titting er også en kilde til uenighet, skal man tro undersøkelsen. For mens mødrene i husholdningen ofte har en dragning mot såpeoperaer, synes menn det er mer interessant med sport og dokumentarfilmer, mens barna som regel vil se filmer eller reality TV.

Det er jenter som er verst til å slamre med dørene etter en krangel, mens menn foretrekker å avreagere ved å sette seg i bilen for å kjøre seg roligere.

– Selv om krangling og uenigheter er et vanlig element i alle familier, viser resultatet vårt at de også spiller en viktig rolle i å bygge og styrke familierelasjonene. De fungerer som en ventil, derfor kan små uenigheter faktisk også være en positiv ting, forteller talsmann for Uinvue, Mark De Netto til avisen Daily Telegraph.

Helse og livsstil
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus