Spøkelseslandsby lei Halloween

Den vesle landsbyen Pluckley syv mil utenfor London regnes som Storbritannias mest hjemsøkte. Nå har landsbyen sett seg lei på halloweenfeiring som bringer med seg uro og bråk. Fotoillustrasjon: Scanpix.
Den vesle landsbyen Pluckley syv mil utenfor London regnes som Storbritannias mest hjemsøkte. Nå har landsbyen sett seg lei på halloweenfeiring som bringer med seg uro og bråk. Fotoillustrasjon: Scanpix.

<pStorbritannias mest hjemsøkte landsby vil ikke lenger invaderes av flokker med vandaler i dødningekostymer.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Hvert år mot slutten av oktober invaderes den britiske landsbyen Pluckley av hundrevis av kostymekledde halloweenentusiaster.

Den vesle landsbyen, syv mil sørøst for London regnes nemlig som Storbritannias mest hjemsøkte, med minst 12 spøkelser fordelt på tusen fastboende.

Med over 12 spøkelser på 1000 innbyggere regnes Pluckley som Storbritannias mest hjemsøkte landsby. Foto: Sverre Bjørstad Graff.Med over 12 spøkelser på 1000 innbyggere regnes Pluckley som Storbritannias mest hjemsøkte landsby. Foto: Sverre Bjørstad Graff.

Nå har imidlertid innbyggerne sett seg grundig lei av feststemte vandaler som ønsker å bruke den søvnige landsbyen som ramme for halloweenfeiringen.

Derfor har kommunestyret bestemt seg for å avlyse årets Halloween og sørge for at politi patruljerer gatene for å holde eventuelle besøkende under kontroll.
«Det blir ikke holdt noen grillfest, ingen bespisning, ikke noe ølfest, null tivoli og ingen spøkelsesturer. Med mindre du har kommet for å ta en rolig drink anbefaler vi deg faktisk å feire Halloween på ett av de andre stedene i Kent,» skriver kommunestyret på sine nettsider, ifølge avisen Daily Telegraph.

For å unngå bråkmakere oppfordres innbyggerne i Pluckley til å holde portene stengt og la utendørslyset være påslått fram til klokken to om natten førstkommende helg.

Spøkelsene

En lærer som hengte seg selv, en mann som ble drept av et sverd, en mystisk rød dame som leter etter barnet sitt på kirkegården, en annen dame som går rundt og bærer på den røde rosen ektemannen la ned i kisten hennes, en gammel møller, en munk og en hodeløs rytter er blant de 12 offisielle spøkelsene som etter sigende skal finnes i Pluckley.

I tillegg til skal det være rundt 30 uoffisielle spøkelser som også viser seg fra tid til annen.

– Jeg har ikke sett spøkelser selv, men en gang opplevde jeg at et glass plutselig veltet av seg selv. Jeg satt og så på det i det det rett og slett bare veltet uten noe synlig grunn, fortalte resepsjonisten på vertshuset The Dering Arms til undertegnede journalist under et besøk i Pluckley våren 2001.

En annen av landsbyens innbyggere var lei av den stadige fokuseringen på spøkelser og overnaturlige fenomener.

– Jeg tror ikke det er spøkelser her. Mannen min og jeg kom flyttende hit for 42 år siden og, sorry to say, Pluckley er et av de minst skumle steder jeg har vært. Jeg tror på spøkelser, men ikke at de er i landsbyen vår, sa hun.

Familien Larkins

Pluckley er forøvrig også kjent som åsted for den svært populære serien tv-serien «Livet med Larkins» som også har gått på norsk TV.

Serien om den joviale familien Larkin på landsbygda på 50tallet ble blant annet gjennombruddet for ikke ukjente Catherine Zeta Jones.

Personvernpolicy