Laget av 4000 Rubiks kuber

Ikke en dråpe maling har blitt brukt i denne versjonen av Leonardo da Vincis «Nattverden». Bildet er tvert i mot laget av over 4000 Rubiks kuber.
Ikke en dråpe maling har blitt brukt i denne versjonen av Leonardo da Vincis «Nattverden». Bildet er tvert i mot laget av over 4000 Rubiks kuber.

<pFem kanadiere har klart å gjenskape «Nattverden» ved hjelp av mer enn 4000 Rubiks kuber.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En fem og et halv meter lang kopi av Leonardo da Vincis berømte maleri «Nattverden» har blitt laget i Toronto, Canada.

Det tok fem personer to måneder å lage kunstverket, som består av over 4000 Rubiks kuber som nøye har blitt stilt inn og plassert for å fremstå som en piksellert utgave av den kjente fresken fra slutten av fjortenhundretallet.

Ifølge den amerikanske fjernsynskanalen NBC blir den imponerende resultatet nå vurdert av Guinness Rekordbok for å se om kunstverket kan være en mulig verdensrekord.

Den originale «Nattverden» ble laget av renessansekunstneren Leonardo da Vinci i perioden 1495 til 1498. Maleriet måler 460 x 880 cm og finnes i klosteret Santa Maria delle Grazie i Milano.

Rubiks kube er et mekanisk puslespill oppfunnet i 1974 av den ungarske skulptøren og arkitekturprofessoren Ernő Rubik. Den vanligste varianten er 3x3x3-kuben som er bygget av 26 mindre kuber og har 9 ruter på hver av de 6 sidene. Ifølge BBC har den klassiske kuben 43 milliarder milliarder ulike kombinasjoner i forhold til rutenes plassering.


Personvernpolicy