Meny

Laget av 4000 Rubiks kuber

Ikke en dråpe maling har blitt brukt i denne versjonen av Leonardo da Vincis «Nattverden». Bildet er tvert i mot laget av over 4000 Rubiks kuber.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fem kanadiere har klart å gjenskape «Nattverden» ved hjelp av mer enn 4000 Rubiks kuber.

En fem og et halv meter lang kopi av Leonardo da Vincis berømte maleri «Nattverden» har blitt laget i Toronto, Canada.

Det tok fem personer to måneder å lage kunstverket, som består av over 4000 Rubiks kuber som nøye har blitt stilt inn og plassert for å fremstå som en piksellert utgave av den kjente fresken fra slutten av fjortenhundretallet.

Ifølge den amerikanske fjernsynskanalen NBC blir den imponerende resultatet nå vurdert av Guinness Rekordbok for å se om kunstverket kan være en mulig verdensrekord.

Den originale «Nattverden» ble laget av renessansekunstneren Leonardo da Vinci i perioden 1495 til 1498. Maleriet måler 460 x 880 cm og finnes i klosteret Santa Maria delle Grazie i Milano.

Rubiks kube er et mekanisk puslespill oppfunnet i 1974 av den ungarske skulptøren og arkitekturprofessoren Ernő Rubik. Den vanligste varianten er 3x3x3-kuben som er bygget av 26 mindre kuber og har 9 ruter på hver av de 6 sidene. Ifølge BBC har den klassiske kuben 43 milliarder milliarder ulike kombinasjoner i forhold til rutenes plassering.


Helse og livsstil
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus