De rareste ferieklagene

Sol som skinner, varmt vær, is som smelter for fort og fisk i havet er bare noen av problemene britiske turister klager over. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.
Sol som skinner, varmt vær, is som smelter for fort og fisk i havet er bare noen av problemene britiske turister klager over. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pNoen turister er litt for kravstore når de er på ferie. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

(ABC Nyheter): Alkoholen var for sterk, isen smeltet for fort, og det var for mange svarte kofferter på flyplassen.

Dette er bare noen av problemene kravstore, britiske turister møter når de er på ferie i utlandet. Det er nemlig ikke alle mennesker som er like lette å behage på reisefot. Og nå har reisenettstedet Sunshine samlet noen av de mest utrolige klagene britiske ferieturister har klart å lire av seg i løpet av det siste året.

Klagene presenteres i avisen Telegraph

En mann på bryllupsreise klagde til reisebyrået over at elefantene er så godt utstyrt. Foto: AFP / Scanpix.En mann på bryllupsreise klagde til reisebyrået over at elefantene er så godt utstyrt. Foto: AFP / Scanpix.

Blant de mest bisarre klagene er historien om en familie fra Storbritannia på ferie i Portugal som uttrykket misnøye med det fine været. Problemet var rett og slett at de ble for varme og svette. Kanskje burde familien ta turen til Svalbard neste gang.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

En annen turist klaget over at alt for mange reisende benytter svarte kofferter når de er ute på tur. Det store antallet svarte kofferter gjorde det nemlig vanskelig for ham selv å finne sin egen koffert på flyplassenes bagasjebånd. Mannen hadde nemlig selv en svart koffert.

En dame tok kontakt med reisebyrået for å fortelle at en sjampoflaske hadde begynt å lekke i kofferten hennes under flyturen. Den store irritasjonen til damen var at hotellet hun bodde på ikke tilbød henne nye toalettartikler. «De burde skjønt at dette ville skje,» skrev hun i klagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ble våt av tømmerrenna

Andre klager var knyttet til at det var for mye skyer under flyturen. Reisen hadde rett og slett vært en stor skuffelse, fordi skyene hadde ødelagt mye av utsikten, skrev klageren.

Ææææsj, havet er fullt av fisk! Foto: Flickr / fujikinoko.Ææææsj, havet er fullt av fisk! Foto: Flickr / fujikinoko.

En kvinnelig reisende tok kontakt med reisebyrået for å fortelle at tømmerrenna i den lokale fornøyelsesparken ikke var noe særlig. Den hadde nemlig gjort at hun ble våt på bena. I tillegg var sola så sterk at isen hennes hadde smeltet altfor fort.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Damen var ikke den eneste som var irritert på fornøyelsesparker så langt i år. Et par sendte inn klage fordi de mente at barna fikk et for godt underholdningstilbud på feriestedet de var på. Så godt var tilbudet at barna ikke hadde lyst til å tilbringe tid med foreldrene sine.

Et annet par klagde over at drinkene de drakk var for sterke.

En talsperson for reiseselskapet forteller til Telegraph at de vil strekke seg langt for å sikre at de reisende får et så bra ferieopphold som mulig. Men når det gjelder vær, alkoholprosenten i drinker, temperaturen på iskrem eller fly som flyr for lavt, er det ikke så mye de kan gjøre.

Sjalu på elefant

Tidligere i sommer bragte samme avis klager det engelske reisekonsernet Thomas Cook har fått fra sine gjester opp gjennom årene. En av disse var fra en mann som under en bryllupsreise til Afrika ble misfornøyd da han så en elefant utenfor ferieboligen. Elefantens enorme kjønnsorgan gjorde nemlig at han selv følte seg utilstrekkelig.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann klagde over at det var for mye sand på stranden, mens et engelsk par protesterte mot flytiden det tok å reise fra Jamaica til England. «Det kan ikke være riktig at det skal ta oss ni timer å reise til England. Det tok jo bare tre timer for amerikanerne,» skrev de.

En mor skrev inn for å klage over at det svømte fisk i havet der de ferierte og at barna hadde blitt redde.

Mens en annen dame truet med å tilkalle politiet etter påstander om at hun hadde blitt holdt inne på hotellrommet sitt mot sin vilje. Det viste seg senere at hun hadde sett skiltet «Vennligst ikke forstyrr» på innsiden av døren sin og tolket det dithen at hun skulle holde seg rolig.