Fant Hitlers levende slektninger

Adolf Hitler fikk ingen barn selv. Men den tyske føreren har fortsatt levende slektninger. Tre av dem bor i USA. Foto: Scanpix.
Adolf Hitler fikk ingen barn selv. Men den tyske føreren har fortsatt levende slektninger. Tre av dem bor i USA. Foto: Scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pAdolf Hitlers 39 gjenlevende slektninger har blitt sporet opp. Førerens tre grandnevøer i USA ønsker at blodlinja skal dø ut med dem.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

(ABC Nyheter): På Long Island i New York bor det tre barnløse brødre. Med navn som Louis, Brian og Alexander Stuart-Houston er det ingenting som røper deres genetiske opphav.

Men som om de skulle være bærere av en dødelig sykdom har de tre brødrene bestemt seg for aldri å gifte seg og få barn. På den måten vil den amerikanske blodlinja slutte med dem.

William Patrick «Willie» Hitler var Hitlers nevø og kjempet på amerikansk side under andre verdenskrig.William Patrick «Willie» Hitler var Hitlers nevø og kjempet på amerikansk side under andre verdenskrig.

Den eneste «sykdommen» de tre brødrene har er at de er grandnevøer til den tyske føreren Adolf Hitler.

Fant 39 slektninger

Adolf Hitler hadde ingen egne barn da han døde i bunkeren sin i Berlin 30. april 1945. Men fortsatt har nazi-Tysklands forhatte diktator nålevende slektninger, som er etterkommere av hans halvsøsken Alois (1882 - 1956) og Angela (1883 – 1949).

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå har 39 av Adolf Hitlers levende slektninger blitt sporet opp av en belgisk journalist fra avisen Het Laaste Nieuws og tollbetjenten Jean-Paul Mulders.

Paret skal ha brukt DNA prøver for å spore slektskapet til den tyske føreren.

Det skriver den australske avisen The Age.

Ved å analysere gjenglemte sigarstumper i en liten landsby i Østerrike, en brukt papirserviett på et gatekjøkken i New York samt forseglingen til brev sendt for over 30 år siden fra nord-Frankrike, hevder journalist Marc Vermeeren og Jean-Paul Mulders å ha klart å spore opp alle Adolf Hitlers kjente levende slektninger.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det skal være første gang slektningene blir oppsporet.

Tre av Hitlers grandnevøer bor i New Yorks Long Island, hvor de prøver å leve så anonymt som mulig. Foto: Last of the Hitlers.Tre av Hitlers grandnevøer bor i New Yorks Long Island, hvor de prøver å leve så anonymt som mulig. Foto: Last of the Hitlers.

I tillegg til de tre slektningene i USA, hvis eksistens allerede var kjent, ble 36 andre slektninger funnet i det samme området i Østerrike hvor Adolf Hitler ble født i 1889.

Artikkelen fortsetter under annonsen

«Willie» Hitler

De tre amerikanske slektningene er etterkommere etter Alois Hitlers sønn, William Patrick «Willie» Hitler som ble født i Liverpool i 1909.

Under krigen var han innrullert i den amerikanske marinen. Senere tok William Patrick navnet Stuart-Houston.

William Patrick Stuart-Houston fikk fire barn. Alexander Adolf (født 1949), Louis (født 1951), Howard Ronald (født 1957) og Brian William (født 1965).

Howard Ronald døde i en trafikkulykke i 1989, 32 år gammel. William Patrick Stuart-Houston døde i 1987.

De tre gjenlevende brødrene ønsker minst mulig fokus på sin egen bakgrunn og prøver å leve så normalt som mulig. Louis og Brian bor sammen i et lite trehus i East Patchogue hvor de jobber som gartnere.

Den eldste broren, Alexander Adolf, er pensjonert psykolog med spesiell fokus på å hjelpe vietnamveteraner.

De tre grandnevøene skyr media. Men ifølge Jean-Paul Mulders skal brødrene ha lovet en gang å gi ut bok med sin historie.