Covergirl Obama

(Faksmile: www.myfashionlife.com)
(Faksmile: www.myfashionlife.com)

<pMichelle Obama befester sin posisjon som moteikon på forsiden av Vogue.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Michelle Obamas klesstil har siden ektemannens valgseier vært et hett debatt-tema i USA.

Hvert antrekk presidentfruen ikler seg blir nøye vurdert av vanlige amerikanere, bloggere og journalister. Sett i lys av finanskrisen i USA legges det særlig vekt på hvilke designere Michelle velger å bruke og hvor kostbare antrekkene er. Så langt har hun blitt rost opp i skyene for å mikse plagg fra billigkjedene med dyrere design.

Så populær er Michelles klesstil at nyhetsbyrået AP i dag melder at presidentfruen har blitt valgt til å figurere på coveret av motebibelen Vogues marsutgave.

Michelle Obama i en Jason Wu kjole på et av de mange ballene på innsettelsesdagen. (Foto: Scanpix)Michelle Obama i en Jason Wu kjole på et av de mange ballene på innsettelsesdagen. (Foto: Scanpix)

Det er den legendariske fotografen Annie Liebowitz som har tatt bildene. På coveret er Michelle kledd i en kjole av den unge designeren Jason Wu. Han laget også den hvite chiffonkjolen førstedamen gikk med på de mange ballene på innsettelsesdagen.

I reportasjen inne i magasinet viser Michelle i tillegg flere antrekk fra sin egen garderobe.

Tradisjon

Helt siden Lou Hoover i 1929 har det vært en tradisjon at førstedamer har latt seg intervjue og bli fotografert av Vogue. Det eneste unntaket er Bess Truman. Men det er kun èn presidentfrue som tidligere har blitt funnet verdig til coveret, og det er ingen ringere enn Hillary Clinton.

Forsideoppslaget vil befeste Michelles status som moteikon. Selv prøver hun å ta det hele med knusende ro.

- Jeg skal ikke late som om jeg ikke bryr meg, men jeg må også være veldig praktisk. Når alt kommer til alt er det alltid noen som ikke kommer til å like det du går med, folk har rett og slett ulik smak, sier hun til Vogue ifølge AP.

- Hvis jeg kan ha noen innflytelse i det hele tatt vil jeg gjerne påvirke kvinner til å bli tilfredse med seg selv og ha det gøy med mote.

Personvernpolicy