Meny

Gjorde om vann til vin

Innbyggerne i en italiensk by kunne glede seg over å få hvitvin fra springen - så ble feilen oppdaget. Fotoillustrasjon: Colourbox.com.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Neida, det var ikke noe mirakel!

Vann som gjøres om til vin høres ut som noe du trenger en Jesus for å få til. Alternativt kan du kontakte noen klumsete italienske rørleggere.

Det var nemlig ikke en guddommelig inngripen som førte til at innbyggerne i den italienske byen Marino plutselig fikk hvitvin ut av tappekranene sine. Vinen var egentlig tenkt å strømme ut av byens fontene som et ledd i byens berømte vinfestival. Men vannteknikerne som skulle fikse herligheten, klarte ikke å lede vinen i riktig retning.

Vips så strømmet hvitvinen hjem til glade innbyggere, som fikk en god grunn til å juble «Miracolo!».

Ifølge avisen The Scotsman var det hjemmeværende husmødre som oppdaget den gledelige fadesen mens de vasket opp eller tok seg et bad, og den umiskjennelige duften av alkohol med ett slo imot dem fra tappevannet.

En flau ordfører i Marino, Adriano Palozzi, måtte dermed innrømme at feilen skyldtes en høyst jordlig feilkopling, og at vinen som skulle til fontenen dermed hadde funnet veien til byens tappekraner i stedet.

Feilen ble imidlertid raskt oppdaget og vinstrømmen snudd. Men ikke før mange snartenkte innbyggere hadde fylt opp bøtter og spann med den alkholholdholdige drikken.

Helse og livsstil
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus