Drive-in-bryllup lanseres i Sverige

<p>Illustrasjonsfoto: Colourbox.com </p>
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com 

<pDen svenske kirken lanserer i juli «drive-in»-bryllup som en ny mulighet for forelskede par som ikke vil bruke mye tid på formalitetene.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rundt sju minutter beregner Kirken at seremonien skal ta, og Kirkens tanke er at ekteskapet skal bli «mer tilgjengelig».

Forslaget ser ut til å bli en suksess, for 36 par har til nå søkt om å bli gift på denne måten når kortversjonen av bryllupsseremonien lanseres på et bilarrangement i Västerås i juli, forteller initiativtaker og prest Jerker Asterlund.

– Bryllupene blir mer og mer kommersialiserte, og det er vi ikke interessert i. Vi vil gjøre ting enklere og mer jordnært når folk vil gifte seg, sier han.

– Dette er ikke bare for moro skyld, men en måte for Den svenske kirken å vise at vi kan delta i feiring og lykke, ikke bare i kriser og katastrofer.

Ti prester vil forestå vielsesseremoniene i forbindelse med bilshowets hovedinnslag, en parade av veteranbiler fra 1950- og 1960-årene. Et gospelkor og en prest som synger Elvis-sanger skal stå for det musikalske innslaget.

– Vi har lagt opp til litt Las Vegas-stemning og satt opp et stort, rødt neonlys som sier «Bli gift!», slik at det synes på lang avstand og folk kan vite at her skjer det, sier Asterlund. (©NTB)

Les mer om Bryllup på Startsiden

Personvernpolicy