Seks fortellinger

Seks fortellinger
Seks fortellinger

Flere av verdens beste fortellere besøkte nylig Oslo. Hør deres historier her.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den indiske guden Vishnu satt og gråt. Da vennen hans spurte hvorfor, fortalte Vishnu at han hadde sittet med kunnskapens juvel, men at den falt ned på jorden og gikk i tusen knas.

Bitene ble spredt for alle vinder og hver nasjon fikk en del kunnskapens juvel.

– Nå gråter jeg fordi hver nasjon tror at de sitter med hele juvelen.

Historien fra hinduismen er det engelske Daniel Morden som forteller. Han er en av flere historiefortellere som har tatt turen innom Oslo i anledning Fortellerfestivalen som arrangeres i hovedstaden for femte år på rad.

Arrangørene bak festivalen er svært fornøyd med at de denne gang kan skilte med det de kaller internasjonale storkanoner.

- Vi er glade for at internasjonale fortellere som Daniel Morden, Tuup og Chirine El Ansary kommer til årets festival. De er alle fortellere i verdensklasse som har gjort seg bemerket på festivaler og på den internasjonale fortellerscenen de siste årene, sier årets festivalsjef Per Jostein Aarsand.

I tillegg til de internasjonale storhetene, kan publikum oppleve profilerte fortellere fra Norge; Amir Mirzai, Heidi Dahlsveen og Anne Flugstad.

I anledning festivalen fikk vi seks av de dyktige fortellere til å stille opp foran kamera med hver sin historie. Resultatet kan du se på ABC TV.

Personvernpolicy