Her er verdens minste republikk

Stillehavsnasjonen Nauru har grunnlovsdag 17. mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les hele saken: Foreldrene deres var rikest i verden.

Sjøfronten til Nauru preges av store korallrev og steinstøtter av fosfat.Sjøfronten til Nauru preges av store korallrev og steinstøtter av fosfat.

Det finnes fortsatt mye vakkert på Nauru. Man må bare bruke øynene.Det finnes fortsatt mye vakkert på Nauru. Man må bare bruke øynene.

Havna i Anibare Bay er et av få steder hvor det er trygt å bade på Nauru. Resten av landet har store korallskjær og farlige undervannsstrømmer.Havna i Anibare Bay er et av få steder hvor det er trygt å bade på Nauru. Resten av landet har store korallskjær og farlige undervannsstrømmer.

Lang veiene i Nauru står fortsatt havarerte biler og kasserte busser og minner om glansdagene.Lang veiene i Nauru står fortsatt havarerte biler og kasserte busser og minner om glansdagene.

Naurus nasjonale flyselskap, Our Airline, består i dag av dette flyet - gitt i gave fra Taiwan.Naurus nasjonale flyselskap, Our Airline, består i dag av dette flyet - gitt i gave fra Taiwan.

Fosfatindustrien på Nauru er i dag i gang igjen. Her et anlegg fra sentrale Nauru.Fosfatindustrien på Nauru er i dag i gang igjen. Her et anlegg fra sentrale Nauru.

For nordmenn som ønsker å besøke Nauru, kan 17. mai være en god dag å være der. Da feirer nemlig landet grunnlovsdagen sin.For nordmenn som ønsker å besøke Nauru, kan 17. mai være en god dag å være der. Da feirer nemlig landet grunnlovsdagen sin.

Barna på Nauru har aldri opplevd velstanden som foreldre og besteforeldre opplevde.Barna på Nauru har aldri opplevd velstanden som foreldre og besteforeldre opplevde.

Mange av bensinstasjonene og restaurantene som engang lå langs hovedveien på Nauru er i dag stengt.Mange av bensinstasjonene og restaurantene som engang lå langs hovedveien på Nauru er i dag stengt.

Naurus unge president, den tidligere OL-deltakeren Marcus Stephen, er optimistisk med tanke på framtiden.Naurus unge president, den tidligere OL-deltakeren Marcus Stephen, er optimistisk med tanke på framtiden.

To nauruanske barn.To nauruanske barn.

70 prosent av Naurus innland ser ut som et månelandskap etter år med fosfatutvinning.70 prosent av Naurus innland ser ut som et månelandskap etter år med fosfatutvinning.

Det tar femten minutt å kjøre rundt Nauru.Det tar femten minutt å kjøre rundt Nauru.

Befolkningen på Nauru består hovedsakelig av mikronesere.Befolkningen på Nauru består hovedsakelig av mikronesere.

Personvernpolicy