Nordmenn blant de lateste i Europa

Norge kommer dårlig ut i en undersøkelse om fysisk aktivitet i europeiske land. Bare belgierne bruker mindre tid på fysisk aktivitet enn nordmenn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi er ikke så spreke som vi tror, ifølge undersøkelsen. Latvia, Bulgaria og Polen topper lista med om lag en times fysisk aktivitet daglig, skriver Vårt Land.

Nordmenn nøyer seg med 42 minutter. Kun Belgia kommer dårligere ut enn Norge i undersøkelsen. I landene med mest fritid beveger folk seg minst, og omvendt.

Det er statistikkbyråer i 14 land som har gått sammen i den omfattende kartleggingen av befolkningens tidsbruk, og fysisk aktivitet er målt i kategoriene reising til fots, sykling, turgåing, idrett og friluftsliv.

Generalsekretær Kari Vanebo i Norges Gang- og Mosjonsforbund er overrasket over tallene, men hun tror forklaringen skyldes at vi har for dårlig tid.

– Det skyldes tidspress og ubevissthet. Alt skal gå så fort og derfor velger man bilen i stedet for å gå en tur og få med seg naturopplevelsen samtidig. Trening blir en programpost, i stedet for noe som integreres i hverdagen, sier hun. (©NTB)

Personvernpolicy