Madeleine-foreldre vil ha europeisk varslingssystem

Foreldrene til den savnede Madeleine McCann ber EU om å innføre et felles varslingssystem for savnede barn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


I en følelsesladet appell til et utvalg i EU-parlamentet torsdag ba Kate og Gerry McCann representantene om å slutte opp om forslaget, som er basert på det amerikanske Amber alert-systemet.

– I dag dreier det seg ikke bare om Madeleine. Tusen av barn i Europa er offer, sa Kate McCann i sin appell til parlamentarikerne.

Systemet Kate og Gerry McCann går inn for innebærer at politiet umiddelbart for tilgang til TV-kanaler, digitale veiskilt og andre kanaler for varsling når et barn meldes savnet. I tillegg vil et telefonnummer være tilgjengelig over hele EU. Det amerikanske systemet bidro i fjor til å returnere 68 kidnappede barn til sine foreldre.

– Målet er å mobilisere hele samfunnet for hjelpe til med å finne et barn. De første timene er helt avgjørende, sa Madeleines mor, som åpnet sin appell med å minne om at det er under ett år siden hennes egen datter forsvant i Portugal i mai i fjor.

– Madeline var ei lykkelig, bestemt og elsket liten jente. På dette tidspunktet i fjor var vi en veldig lykkelig familie og vi følte oss heldige, sa en beveget Kate McCann. (©NTB)

Personvernpolicy