Vil ha utenlandske flagg i 17. mai-toget

Artikkelen fortsetter under annonsen

Elever med minoritetsbakgrunn bør få muligheten til å vise hjemlandets flagg og drakter under barnetoget og feiringen av 17. mai i Oslo, mener Norsk Innvandrerforum.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Leder Athar Ali i Norsk Innvandrerforum mener dette vil gjøre 17. mai-feiringen mer fargerik og inkluderende.

– Vi tenker at minoriteters kulturer, språk og drakter er en del av det norske samfunnet. Minoriteter feirer også 17. mai. Derfor tenker vi at de kan vise sin egenart i tillegg til det norske, ikke istedenfor det norske, sier Ali til NRK.

Over 35 prosent av elevene i Oslo-skolen har etnisk minoritetsbakgrunn. På enkelte skoler er elever med innvandrerbakgrunn i flertall, skriver Norsk Innvandrerforum i en pressemelding.

Norsk Innvandrerforum viser også til at den samiske minoriteten i Norge får bruke sitt flagg.

– Vi har med glede registrert at den samiske minoriteten i Oslo fikk lov til å vise sitt flagg i barnetoget i Oslo i fjor, skriver de i pressemeldingen.

Det er nå opp til 17. mai-komiteen å avgjøre om minoritetselevene skal få lov til å vise hjemlandets flagg i barnetoget.

– Det ville gi en positiv bekreftelse av minoritetselevers kulturelle bakgrunn, opprinnelse og språk. Det vil også gi et signal om at Norge er blitt et flerkulturelt samfunn, sier Athar Ali. (©NTB)