Chapman fri etter 14 år på dødscelle

Etter 14 år på dødscelle er amerikanske Glen Edward Chapman en fri mann. Påtalemyndigheten erkjenner at Chapman ikke har begått drapene han var dømt til døden for.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Chapmans forsvarer Frank Goldsmith opplyser at påtalemyndigheten gir opp å reise ny sak mot hans 40 år gamle klient. I november i fjor avsa en dommer kjennelse for at Chapman ikke hadde fått den juridiske bistanden han hadde krav på fra sine forsvarere.

Dommer Robert C. Ervin fastslo også at lederen for etterforskningen mot Chapman holdt tilbake beviser. Annet bevismateriale ble rotet bort eller ødelagt, og flere sentrale vitneprov i saken ble fortiet.

Chapman ble i 1994 dømt til døden for drap på to kvinner i august 1992. Kvinnene ble funnet døde i to tomme hus noen få hundre meter fra hverandre i Hickory i den amerikanske delstaten North Carolina.

Etterforskerne i saken skal ha holdt tilbake opplysninger om at en annen mann enn Chapman ble sett nær det ene huset på det aktuelle tidspunktet. De fortiet også vitneprov som tydet på at den ene kvinnen ble myrdet senere enn det som ble angitt i tiltalen. (©NTB)

Personvernpolicy