- Dropp pensjonssparing hvis du lever usunt

<p>Personer som tilbringer mye tid i sofaen med sigaretter, fet mat og alkohol, trenger ikke spare privat til egen alderspensjon, hevder et dansk pensjonsfirma. Foto: Colourbox</p>
Personer som tilbringer mye tid i sofaen med sigaretter, fet mat og alkohol, trenger ikke spare privat til egen alderspensjon, hevder et dansk pensjonsfirma. Foto: Colourbox

Et dansk pensjonsfirma mener det ikke er noen grunn til å spare penger til pensjon for mennesker som lever et usunt liv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Danica Pensjon har lansert en sunnhetsmåler på selskapets hjemmeside Danica Pensjon, og den gir brukeren en pekepinn på hvordan livsstilen påvirker livslengden.

Personer som tilbringer mye tid i sofaen med sigaretter, fet mat og alkohol, trenger ikke spare privat til egen alderspensjon. Forskjellen på å leve veldig sunt og veldig usunt kan utgjøre hele 25-30 års livslengde, mener firmaet.

En kvinne på 40 år som er 165 centimeter høy, veier 60 kilo og lever et sunt liv, kan regne med å leve til hun er 95 år gammel. Med en inntekt på 420.000 kroner i året og et ønske om å opprettholde 70 prosent av dagens kjøpekraft i hele pensjonsalderen, må hun spare 18.000 kroner i året fram til pensjonsalder, det vil si 1.500 kroner i måneden.

En mann på 40 år som er 180 centimeter høy og veier 110 kilo og som lever et usunt liv, kan ifølge pensjonssparingsfirmaet regne med å leve til han er 56 år. Et usunt liv innebærer sigaretter, alkohol, stress og null trening. I tillegg kommer mye fet mat og lite frukt og grønt.

– Mannen i dette eksempelet trenger ikke spare til pensjonsalderen. Han blir sannsynligvis aldri pensjonist. Men legger han om livsstilen vesentlig, endrer bildet seg. Å kutte røyken gir størst gevinst, sier administrerende direktør Jan Petter Opedal i Danica Pensjon. (©NTB)

Personvernpolicy