«Bleiemann» på tokt i nord

Utstyrt med en falsk legeattest har en mann fått skiftet bleier ved to pleieinstitusjoner i Nord-Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både Barduheimen alders- og sykehjem i Troms og Elias Minne Bo og Rehabiliteringssenter i Nordland har ifølge Nordlys blitt oppsøkt av «bleiemannen».

På Barduheimen dukket mannen i 30-åra opp med en ryggsekk full av bleier og en legeattest som viste at han måtte ha hjelp til å skifte bleier. Da de ansatte begynte å stusse over oppførselen i ettertid, viste det seg at legeattesten var hjemmelaget.

På fire

I Bjerkvik klaget mannen over en vond arm og fikk to ganger hjelp med bleieskift i fjor høst.

– Han stilte seg opp på alle fire på badet og styrte bare verre. Andre gangen han var her ville han være alene på badet med en av de ansatte, men hun nektet. Dette var meget ubehagelig, sier enhetsleder Øystein Flygel til Nordlys.

Ansatte reagerte og noterte seg mannens bilnummer. Flygel kontaktet bleiemannen og ba ham holde seg unna, noe han hittil har gjort. Saken ble ikke anmeldt, men politiet er informert om saken, og andre pleieinstitusjoner har blitt advart mot mannens spesielle virksomhet.

Ikke etterforskning

Politioverbetjent Katrine Gimnes ved Målselv lensmannskontor sier en jurist har vurdert saken og kommet fram til at det ikke er noe umiddelbart ulovlig i mannens oppførsel.

– Det som eventuelt kan være ulovlig er å forfalske en legeattest. Likevel har vi valgt å ikke opprette sak på dette av eget initiativ, sier Gimnes.

Psykolog Tore Langfelt ved institutt for klinisk sexologi sier at noen opplever en seksuell tilfredsstillelse ved å ikle seg bleier.

– Det kalles infantilisme og innebærer et ønske om å bli behandlet som barn, sier han.

Bleiefetisjisme er ikke veldig utbredt, og Langfeldt har ikke tidligere hørt om noen som oppsøker fremmede for tilfredsstillelse.

– Som regel er dette noe som skjer sammen med en partner, eller at de er med i en klubb hvor dette er akseptert, sier Langfeldt til Nordlys. (©NTB)

Personvernpolicy