- Oslo er ikke kjedelig

Ordfører i Oslo, Fabian Stang, trekker Holmenkollen frem som et av mange attraktive turistmål i Oslo. Her fotografert under Politikerstafetten tidligere i måneden. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX  <p> </p>
Ordfører i Oslo, Fabian Stang, trekker Holmenkollen frem som et av mange attraktive turistmål i Oslo. Her fotografert under Politikerstafetten tidligere i måneden. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX  

Ordfører Fabian Stang tar til motmæle.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rangeringene i undersøkelsen:
Beste by for en billig penge: 1. Praha 2. Budapest 3. Lisboa.
Dyreste by: 1. London 2. Paris 3. Roma, Venezia, Oslo, Moskva (delt)
Vennligste innbyggere: 1. Dublin 2. Amsterdam 3. London.
Uvennligste innbyggere: 1. Paris 2. London 3. Moskva.
Beste mat: 1. Paris 2. Roma 3. Firenze.
Beste shopping: 1. Paris 2. London 3. Roma.
Beste uteliv: 1. London 2. Amsterdam 3. Paris.
Beste parker: 1. London 2. Paris 3. Barcelona, Amsterdam, København (delt).
Mest romantisk: 1. Paris 2. Venezia 3. Roma.
Peneste innbyggere: 1. Roma 2. Paris 3. Stockholm.
Renest: 1. Zürich 2. København 3. Stockholm.
Skitneste: 1. London 2. Paris 3. Roma, Athen (delt).
Kjedeligste: 1. Brussel 2. Zürich, Oslo, Warszawa, Zagreb (delt).

(Kilde: AFP)

Foto : Berit Roald / SCANPIX .Foto : Berit Roald / SCANPIX .

- At Oslo er kjedelig, det er jeg direkte uenig i, sier Oslos ordfører Fabian Stang til ABC Nyheter.

Han stiller seg hoderystende til nettstedet TripAdvisors undersøkelse, der Oslo sammen med Zürich, Warszawa og Zagreb havner på delt andreplass i rangeringen over «Europas kjedeligste byer.»

- Et av mine privilegier som ordfører er å få se mye av det som foregår rundt om i byen. I tillegg til de tradisjonelle turistattraksjonene som Munchmuseet, Holmenkollen, Fredssenteret, museene på Bygdøy og etter hvert operaen er det et yrende kulturliv også ellers. Jeg har inntrykk av at det er folk som spiller nærmest på hvert gatehjørne etter hvert, sier Stang.

Dyrt
I undersøkelsen havner Oslo også på en delt tredjeplass når de spurte bes om å rangere de dyreste byene i Europa.

Les også: Oslo både dyrt og kjedelig.

- Vi har et høyt kostnadsnivå i Norge, men jeg opplever at turistnæringen er ganske flinke til å lage varierte opplegg. Jeg sitter igjen med det inntrykket at det er mulig å bo forholdsvis billig rundt omkring i Norge, sier Stang.

Oslo kan by på et variert kulturtilbud. Her ved Hurra Torpedo under Øyafestivalen '06. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX.Oslo kan by på et variert kulturtilbud. Her ved Hurra Torpedo under Øyafestivalen '06. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX.

- London verst
I TripAdvisors undersøkelse blant 1100 reisende får London hardest medfart, og utnevnes til både den skitneste og den dyreste byen i Europa. Undersøkelsen ble publisert onsdag. TripAdvisor.com er ledende blant nettsamfunn som tilbyr reiseråd forfattet av brukerne selv.

Oslo kommer på delt tredjeplass i rangeringen av de dyreste byene, sammen med Roma, Venezia og Moskva.

Også London får hard medfart i TripAdvisors undersøkelse. Her avbildet i forbindelse med Tour de France. Foto: Scanpix/AP.Også London får hard medfart i TripAdvisors undersøkelse. Her avbildet i forbindelse med Tour de France. Foto: Scanpix/AP.

- Konkurransedyktig
- Den største utgiftsposten ved feriereiser er overnatting. Gjennomsnittsprisen for Oslo i 2007 var omtrent 890 kroner for et dobbeltrom, og det er konkurransedyktig i europeisk sammenheng, sier bedriftsrådgiver hos Horwath Consulting, Per Erik Winther, til ABC Nyheter.

Han utarbeidet for noen år tilbake en rapport om reiselivets betydning for Oslo sammen med Transportøkonomisk institutt.

- De som er på feriereise fra utlandet har ofte forhåndskjøpt reisen, så de ser ikke på hotellprisen, men mer prisen på halvlitere, iskrem og den slags, sier Winther.

- Oslo har en utfordring i forhold til å fortelle hva den egentlige reisekostnaden er.

- Er Oslo kjedelig?
- Det finnes andre undersøkelser som har sagt noe annet på akkurat det. Hvis man her har spurt 1000 europeere, vil jeg tro andelen som faktisk har vært i Oslo er relativt liten. Avhengig av hva man er interessert i, er det både fine omgivelser og spennende uteliv i Oslo. Men noe av svarene skyldes kanskje at Oslo har færre ressurser til markedsføring.

Markedsføringsselskapet for Osloregionen VisitOSLO AS samarbeider med kommunen om å profilere Oslo som turistby. Nettstedet deres finner du på http://www.visitoslo.com/no/.

Personvernpolicy