På den grønne green i påsken

Illustrasjonsfoto: <a href="http://www.colourbox.com/ImageDetail,i=963190">Colourbox.com</a>
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Varmt vær og spilleklare baner gjør at det forventes storinnrykk på mange golfbaner i påsken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Ja, nå er det mange som klør i slagarmen og venter på å komme seg en tur ut på banen, sier generalsekretær i Norges Golfforbund, Geir Ove Berg til ABC Nyheter.

Blir det bra vær i påsken tror han det kan bli svært godt besøk på de banene som er åpne.

Åpner tidligere

Berg ser klart sammenhengen mellom de milde vintrene og tendensen mot at stadig flere golfbaner åpner tidlig.

– Samtidig handler også det litt om viljen hos de enkelte klubbene. Det går ikke bare på vær og temperatur, men også om hvor mye banen tåler. Noen setter sin ære i å åpne så tidlig som mulig, og det er vi selvsagt glade for.

– For et par år siden var det faktisk noen som fikk hole-in-one på banen i Elverum i julen, og det var jo noget spesielt, sier Berg.

– Og det finnes baner både i Rogaland og i Østfold som holder åpent hele året. For noen år siden ville man vel ikke trodd det var mulig.

Sliter med is

Banene i Oslo området, hvor det ikke har vært spesielt kaldt, sliter allikevel med vinteren på sin måte.

– På mange av banene har det lagt seg is, så her vil det fortsatt gå en tid før det åpner, sier Berg.

Banen på Fritzøe i Larvik har allerede holdt åpent i over en måned.

– Vi stengte i midten av desember og åpnet for spill litt over to måneder etterpå, det er ikke så verst, sier daglig leder i Larvik Golfklubb Kjetil Vik til ABC Nyheter.

I fjor var det imidlertid helt ekstremt, ifølge Vik. Da åpnet banen for spill første januar, før den måtte stenge igjen 16. januar.

– Fra og med kommende helg er alt åpent her på banen med pro-shop, kafeteria og det hele. Før var folk veldig på hugget for å starte sesongen her, men nå merker vi konkurranse fra flere, sier Vik.

Tradisjon med påskegolf

En av konkurrentene befinner seg i Kragerø, som melder at årets påskegolf er reddet. Tidlig påske med normalt vær ville nemlig satt begivenheten i fare, men slik går det ikke i år.

– Siden banen åpnet i 2003, har mange gjort det til en tradisjon å komme hit i påsken, forteller Petter Jørgensen, direktør i Quality Spa & Resort Kragerø, til Telemarksavisa.

– Heldigvis er det mildt nok i år til at vi kan spille golf i påsken også.

Personvernpolicy