Ble stoppet av tannkremtube

<p> Hammerfest lufthavn. Foto: Scanpix. </p>
Hammerfest lufthavn. Foto: Scanpix.

En mann ble stoppet i sikkerhetskontrollen ved Hammerfest lufthavn fordi han hadde med seg en tannkremtube. Reisekameraten fikk derimot med seg en kniv om bord i flyet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Finnmark Dagblad som forteller om Trond Fjær og kollegaen Geir Dagsvold som skulle ta flyet til Tromsø. Som de fleste reisende er de etter hvert blitt vant til grundige sikkerhetskontroller, men det de opplevde i Hammerfest oppfattet de som lite tillitvekkende.

Trond Fjær ble holdt igjen sikkerhetskontrollen i flere minutter mens personalet ikke helt visste hva de skulle gjøre med tannkremtuben. Først ba de ham om å ikke ta den med i håndbagasjen. Senere fikk han likevel lov til å ta med seg tuben om bord i flyet. - Ikke skjønner jeg en slik logikk. For å være helt ærlig mister jeg respekt for et sikkerhetssystem med så tydelige mangler, sier han til Finnmark Dagblad.

Flyplassjef beklager

Kollegaen på sin side oppdaget at han hadde tatt med seg en kartongkniv da han hadde kommet seg om bord i flyet. Den hadde sikkerhetsfolkene ikke oppdaget. Flyplassjefen ved Hammerfest lufthavn har i ettertid lagt seg flat og hevder det hele må bero på en misforståelse hos de som kontrollerte bagasjen.

- Kniven skal selvsagt ikke få passere. Tannkremtuben inneholder kun 75 ml. Grensen er 100 ml, og dermed skulle kontrolløren ikke har reagert på dette, sier han.

Det hører med til historien at Finnmark Dagblads journalist selv ønsket å teste sikkerheten etter å ha hørt om den noe sprikende kontrollen. Journalisten la en tapetkniv og en tannkremtube i jakkelomma før han gikk gjennom flyplassens sikkerhetsområde. Han slapp gjennom, men ble innhentet av en sikkerhetsvakt som påpasselig spurte om han hadde en tapetkniv i lomma. Og journalisten måtte innrømme at joda, det hadde han.

Personvernpolicy