Meny

Holocaust-karneval i Brasil

En arbeider i ferd med å lage til karnevalsflåten som symboliserer Holocaust, ved sambaskolen Unidos do Viradouro. Foto: Scanpis/AFP Photo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En karnevalsflåte med Holocaust-tema har vakt bestyrtelse i forkant av Rio-karnevalet denne helgen.

Karnevalsflåten forestiller en haug døde menneskekropper og er laget til minne om Holocaust. Det er sambaskolen Viradouro som planlegger det grimme opptoget ved marsjen gjennom Sambadromen i Rio de Janeiro på søndag.

Lederen av den israelittiske føderasjonen i Rio de Janeiro har tatt stilling mot flåten, som har referanser til massedrapet på jøder i Nazi-Tyskland under andre verdenskrig.

Temaet for skolens parade er «sjokk.» Opptoget inkluderer også flåter som representerer «sjokket ved fødsel» og «sjokket ved kulde.»

Skolens kunstneriske leder Paulo Barros mener Holocaust-flåten vil fungere som en advarsel.

- Jeg mener Holocaust-flåten er ekstremt vellykket, fordi den vil bidra til å advare menneskeheten slik at dette aldri gjentar seg, sier han til Reuters.

Ifølge Barros vil Holocaust-flåten være den eneste uten dansere på.

Karnevalet i Rio er berømt for paradene der ulike sambaskoler med prangende flåter og kostymer konkurrerer mot hverandre.

Helse og livsstil
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus