I dag er årets verste dag

I dag er årets verste dag
I dag er årets verste dag

Forsov du deg i morges? Rakk du ikke bussen? Klarte du ikke holde nyttårsløftet? Føler du at alt går på tverke i dag? En engelsk forsker mener å ha funnet forklaringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Glem fredag den 13. Ifølge professor Cliff Arnall ved universitetet i Cardiff er det dagen i dag som er årets verste.

At mandag 21. januar er den verste dagen året har å by på, har professoren kommet fram til gjennom den litt innviklede formelen [W+(D-d)]xTQ MxNA, hvor W står for vær, D for gjeld, d for tiden siden jul, T for tiden som har gått siden du mislyktes i å kvitte deg med en uvane, M for motivasjonsnivå og NA for hva du har å se fram til.

Og regnestykket levner ingen tvil: Dagen i dag er årets verste.

Nyttårsforsettene sprekker
Cliff Arnall peker på flere indikatorer som understreker hans konklusjon. Han mener blant annet at selv om dagene teknisk sett blir lysere etter 21. desember, har folk flest følelsen av januar som en mørk og kald måned.

I tillegg bryter mange løftene om et sunnere liv seks, syv dager inn i det nye året. Enkelte klarer riktignok å holde ut litt lenger. Men i løpet av den tredje uken av januar, har selv mest de iherdige falt av vognen, kastet seg over nikotinet eller spist kjøleskapet tomt.

Alt dette tærer på selvtilliten.

Vi trenger dessuten positive hendelser å se fram til, men ifølge Arnall virker dette ekstra vanskelig på denne tiden av året.

Mandager er verst

Forøvrig mente samme forsker i fjor at 22. januar var årets verste dag. Året før trakk han fram mandag 23 som det verste året hadde å by på. I år mener han altså at 21. januar er dagen å frykte.

Det kan tyde på at professoren har et dårlig forhold til mandager. Og da spesielt de i slutten av januar.

Men om noen skulle være rustet til å takle denne dagen burde det være oss nordmenn. Nordmenn er nemlig et land fullt av optimister. Og året i år er ingen unntak.

En fersk undersøkelse fra TrygVesta viser at hele 90 prosent av befolkningen tror at 2008 blir like bra eller bedre enn 2007. Størst fremtidstro har sørlendingene og folk fra Oslo og Akershus.

Dette er muligens en dårlig trøst for dem som sliter i dag.

Gjør mandagen lettere

I Storbritannia har i hvert fall regnestykket til Cliff Arnall ført til opprettelsen av nettsiden Beat Blue Monday, hvor brukerne oppfordres til å komme med sine beste tips for å gå dagen i møte med et smil.

Har du noen gode tips til hva som kan gjøre dagen lettere? Legg inn kommentar med din mening under.

Kilde: Guardian.
Foto: Flickr.

Personvernpolicy