Lønnen styrer tannbørste-tankene

Lønnen styrer tannbørste-tankene
Lønnen styrer tannbørste-tankene

Jo mer du tjener, desto større er sjansen for at du tenker på jobben mens du pusser tennene om morgenen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det viser en høyst vitenskapelig undersøkelse analysebyrået Norstat har gjort av de nordiske tannbørstevanene.

I tillegg til å understreke at morgenstund har jobb i munn, viser undersøkelsen også at folk flest ikke tenker spesielt mye på sex når de står på badet for å pusse tennene om morgenen.

Undersøkelsen bygger på en spørreundersøkelse på internett hvor over 4000 mennesker deltok. Kanskje ikke så overraskende konkluderer den også med at menn er flinkere enn kvinner til å tenke på null og niks mens de børster tennene. Dobbelt så mange menn som kvinner kobler nemlig ut hjernen mens de står og børster. Hver femte mann tenker på absolutt ingenting, mens det samme kun gjelder for hver tiende kvinne.

Hver tiende person bruker hjernen til å tenke over selve børsteprosessen når vi står og pusser tannbissene. Men ifølge avisen Berlingske Tidende klarer de langt fleste av oss å la tankene vandre helt andre steder.

Overraskende nok viser tallene at kvinner i svært liten grad benytter muligheten til å sjekke seg selv i speilet underveis. På dette området er menn mer forfengelige. Nesten hver tiende mann innrømmer, ifølge undersøkelsen, at han betrakter seg selv i speilet under tannpussen. Kun fire prosent av kvinnene gjør det samme.

I en pressemelding fra tannbørsteprodusenten Oral B og de nordiske tannhelseforeningene, som stod bak undersøkelsen, sparker resultatet bena under myten om at vi mennesker tenker på sex flere ganger i minuttet. Knapt 0,8 prosent av de som deltok i undersøkelsen svarer at de hadde sex i tankene mens de gjorde tannsettet kyssbart og rent.

Derimot tenker vi ofte på arbeid som skal gjøres mens tennene børstes. Ifølge undersøkelsen tenker hele 15 prosent av mennene og 16 prosent av kvinnene på dagens oppgaver når de står med tannkosten i munnen. Andelen stiger i takt med inntekten. Er årsinntekten rundt millionen, vil så mange som en fjerdedel fylle hodet med arbeid under morgenstellet.

Det innebærer at hvis folk med høy lønn børster tennene sine i de anbefalte to minutter morgen og kveld, vil de i løpet av ett år ha brukt 24 timer på å gruble over arbeidet under tannpussen.

Personvernpolicy